Trabzon AK Parti'den MHP'lileri kızdıracak açıklama

Haber61 - Haber Servisi - 12 Eylül 1980 darbesinden sonra cunta lideri ‘Bir sağdan bir soldan astık’ diyerek birçok gencin kanına girmişti. Cunta dönemlerinde sağdan ve soldan idam edilenler hiç unutulmadı ama cunta lideri unutuldu. O dönemde Ülkücü gençl

Trabzon AK Parti'den MHP'lileri kızdıracak açıklama
Haber61 - Haber Servisi - 12 Eylül 1980 darbesinden sonra cunta lideri ‘Bir sağdan bir soldan astık’ diyerek birçok gencin kanına girmişti. Cunta dönemlerinde sağdan ve soldan idam edilenler hiç unutulmadı ama cunta lideri unutuldu. O dönemde Ülkücü gençlik liderlerinden Mustafa Pehlivanoğlu da idam edilenler arasındaydı. Ülkücü davanın yılmaz savunucusu Pehlivanoğlu, idam edilmeden önce anne ve babasına duygusal, cesur ve yiğit bir mektup yazdı.  Pehlivanoğlu’nun mektubundaki şu satırlar başyapıt gibi kuşaktan kuşağa bugünlere geldi ve yarınlara da taşınacak.
 
ZAFER HER ZAMAN ALLAH’A İNANANLARINDIR 
 
“Ben sizlerin bir evladınız olarak, bugüne kadar Cenab-ı Hakkın ve Onun Resulünün, Yüce Peygamberimizin yolundan ayrılmadım. Alın yazımız böyle yazılmış. Kader ne ise onu çekeceğiz. Ben de kardeşim Haydar gibi bir an önce Allah’ın huzuruna çıkacağım. Eğer benim günahım varsa Cenab-ı Allah’ın huzurunda çekmeye hazırım. Yok, bir yanlışlık sonucu ölümüme karar verenler, idam edenler Allah’tan bulsunlar. Şunu hiç bir zaman unutmasınlar ki, Mustafa’lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah’a inananlarındır.”
 
ERDOĞAN BU MEKTUBU OKUDU
 
Son anayasa referandumunda zamanın başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan artık bir klasik halini almış mektubu okuyarak göz yaşlarına engel olamadı. Mektubu okurken çok duygulanan Erdoğan, Mustafa Pehlivanoğlu gibi idam edilenlerin hakkını aramak için Anayasa referandumuna “Evet” oyu istedi. Evetlerin çoğunluğu ile anayasa değişti ve 12 Eylül cuntasının liderleri yargılandı mahkum oldu.
 
HAYATI FİLM OLDU
 
Mustafa Pehlivanoğlu’nun ülkücü hayatı film oldu ve ‘Ankara Yazı Veda’ adı ile vizyona girdi. Trabzon’daki sinemalarda da gösterime giren filmi AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte önceki gün izledi. Revi filmi izledikten sonra şu açıklamayı yaptı: “Cumhurbaşkanımızın şehit Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubunu okuduğunda ben de göz yaşlarımı tutamadım. Sonra Pehlivanoğlu’nun tanımaya çalıştım. Birçok kaynaktan bilgi aldım. Cesur, yiğit ve imanlı bir gençmiş. Mücadelesine saygı duydum, hayat hikayesini anlatan filmi de bu duygularla izledim.”
 
CEBERUT ANAYASA DEĞİŞECEK
 
 12 Eylül cunta anayasası, idamlarla işkencelerle zulümlere anıldı ve anılıyor artık bu anayasa değişecek diyen Revi, “Yeni ve milli bir anayasa ile Türkiye 2023’e emin adımlarla yürüyecek” dedi.
 
Revi, Pehlivanoğlu’nu anlatan filmi izledikten sonra en duygulandığı sahne ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Film bir belgesel niteliğinde, oyuncular da oynadıkları kişiliklerin hakkını vermiş. Tabi en duygulandığım an idam sahnesi oldu. Dediğim gibi artık milli ve özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacımız var.”
 
2-442.jpg
 
3-221.jpg
 
4-120.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler