Trabzon Ak Parti'de aday adaylığı karmaşası

Trabzon Dernekpazarı ilçesinde 2014 mart ayında yapılacak olan yerel seçim için adaylık çalışmaları sürerken yaşanan bir gelişme seçim çalışmalarının önüne geçti.  Trabzon’un Dernekpazarı ilçesi Belediye Başkan adaylığı için Ak Parti’den henüz bir aday çı

Trabzon Ak Parti'de aday adaylığı karmaşası

Trabzon Dernekpazarı ilçesinde 2014 mart ayında yapılacak olan yerel seçim için adaylık çalışmaları sürerken yaşanan bir gelişme seçim çalışmalarının önüne geçti.  

Trabzon’un Dernekpazarı ilçesi Belediye Başkan adaylığı için Ak Parti’den henüz bir aday çıkmazken adaylık sürecinde yapılan kamuoyu araştırmalarında sekiz adayın adayının olmasına rağmen 2-3 ismin vatandaşa sorulduğu öğrenildi.

Bu duruma itiraz eden Ak Parti Dernekpazarı Belediye Başkan aday adayları Süleyman Balcı, Yaşar Falcı, Dursun Atalay ve Dernekpazarı mevcut Belediye Başkanı Dernekpazarı Belediye Başkan aday adayı Cevdet Cemal Cansız bu durumun adaletli ve demokratik bir çalışma olmadığını belirterek açıklamalarını şu şekilde sürdürdüler;

DEMOKRATİK BİR ARAŞTIRMA DEĞİL

Bizler Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluşundan bu güne kadar her zaman ve her zeminde AK partiyi savunduk, AK partiye gönül verdik ve AK parti dışında da hiçbir partiye oy vermedik. Eğer adaletli ve demokratik bir kamuoyu araştırması yapılacaksa bütün aday adaylarının halka sorularak yapılması ve değerlendirilmesi gerekir. Maalesef bu yapılan kamuoyu araştırmasının Partimizin temel ilkesi olan adalet ilkesine hiç yakışmamış olup tamamen haksız ve adaletsiz bir uygulama olduğu görüşündeyiz. Bu durum ilçe ve il teşkilatları ile parti genel merkezinin aday adaylarına eşit mesafede olmadıklarının, aday adaylarını sonucu belli olan bir yarışın içine soktuklarının bir göstergesidir. Bu durumdan aday adayı olan bizler kadar Dernekpazarlı AK Parti seçmeni de oldukça rahatsız olmuştur.
    
HALKI HİÇE SAYARAK…

Dernekpazarı Halkını hiçe sayarak, birilerinin talimatı doğrultusunda gösterilecek adayla AK Partinin Dernekpazarı İlçesinde Belediye Başkanlığı seçimini kazanması mümkün değildir. Aday tespiti konusunda sonucu belli olan bir yarışın içinde bulunmak istemediğimizi kamuoyu ile paylaşarak durumu Saygıdeğer Dernekpazarı Halkına ve Kamuoyuna duyuruyoruz.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset