Trabzon Ak Parti Danışma Meclisi toplandı

 AK Parti Trabzon İl Danışma Kurulu'nda "Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor" konulu konferans veren Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı ve KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, "Taviz falan verildiği yok. Lütfen yaşanan

Trabzon Ak Parti Danışma Meclisi toplandı

 

AK Parti Trabzon İl Danışma Kurulu'nda "Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor" konulu konferans veren Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı ve KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, "Taviz falan verildiği yok. Lütfen yaşanan gelişmeleri okusunlar, uluslararası alandaki ilişkileri okusunlar Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadeleyi gelişmeyi okusunlar" dedi.
 
Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta başkanlık sistemiyle ilgili açıklama yapan Hakyemez, başkanlık sisteminin kötü bir sistem olmadığını, sistemin kötü bir şekilde lanse edildiğini belirtti. Türkiye’nin yıllardır parlamenter sistemle idare edildiğini ve bu anlamda sıkıntılar yaşadığını ifade eden Hakyemez, Türkiye'nin bu sıkıntılardan mutlaka kurtulması gerektiğini söyledi.
 
"Karayılan'ın bir kaç gün önce çekilmeyle ilgili yaptığı konuşmalar kafaları karıştırdı. Başkanlık sistemiyle gerçekten çözüm süreciyle mi ilgili halkımızın kafasında soru işaretleri var. Burada beklenti nedir" şeklindeki soru üzerine Hakyemez, "8 il gezdik. Orada bundan hareketle insanlarız bölünmez bütünlüğün konusunda sıkıntılar yaşanacağını söylüyorlar.
 
Biz de bunu açıklamaya çalışıyoruz. Çözüm sürecinde ülkenin bölünmez vs. gibi. Ben kendi adıma şunu söylüyorum. Bizim bölgedeki arkadaşların hepsi aynı fikirde. Bölünmez bütünlüğü konusunda biz herkes kadar hassasız. Bölünmez bütünlük konusunda küçük bir hassasiyet, endişe taşısam, hiç bir şekilde bu sürecin içinde yer almazdım. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü açısından böyle bir sürecin mutlaka yaşanması gerekir. Terörün sonlanması gerektiği kanaatindeyim. Aksi takdirde Türkiye son 30 yılda yaşanan gelişmelerle birlikte eğer Doğuyu, Güneydoğuyu biliyorsanız, nasıl sıkıntılarla karşı karşıya olunduğunu herhalde takdir edersiniz. Yoksa Karadeniz'den ahkam okumakla değerlendirilecek bir süreç değil. Empati yapmamız lazım. Bu çözüm süreci Türkiye'nin güçlü Türkiye olabilmesi için, bölünmez bütünlüğü konusunda gerçekten ancak lafta değil gerçekten güçlü bir Türkiye olabilmesi bu sürecin başarıyla sonuçlanması lazım. Bizim hiç siyasi görüşümüz yok. Bu AK Parti değil başka bir parti iktidar olsaydı kesinlikle aynı şeyi söylerdim.
 
Bu Türkiye'nin meselesidir. Memleket meselesidir, hepimizin meselesidir. Gizli saklı bir şey yok. Bir terör örgütünün ele başısıyla birlikte MİT aracılığı ile müzakereler yapıldığını bilmeyen var mı, yok. Heyetin ne zaman gittiğini bilmeyen var mı, yok. Hepsi şeffaf yapıldı. Bence Başbakan burada çok doğru yaptı. Bu aksi takdirde hep politika argümanı olarak kullanacak. Ne tavizler verildiği konusunda benim hiç bir endişem yok. Bölünmez bütünlüğü, bayrak konusu. Güvenmezsem zaten bu işin içinde olmazdım. Taviz falan verildiği yok. Lütfen yaşanan gelişmeleri okusunlar, uluslararası alandaki ilişkileri okusunlar Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadeleyi gelişmeyi okusunlar. Ondan sonra biz herkesle bu konuyu konuşabiliriz. Zaten onun için de biz bu bölgeyi dolaşıyoruz" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset