Toros polemiğine Bahçeli'den ilginç yorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van'da düzenlenen mitinginde Beyaz Toros'larla ilgili söylediği sözleri değerlendirmesi istenen Bahçeli, "Van'daki konuşmasında AKP düşerse diyor. Demek ki düşme ihtimali var. Kafasının bir kenarında var. Düşerse ne olur? Mill

Toros polemiğine Bahçeli'den ilginç yorum
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van'da düzenlenen mitinginde Beyaz Toros'larla ilgili söylediği sözleri değerlendirmesi istenen Bahçeli, "Van'daki konuşmasında AKP düşerse diyor. Demek ki düşme ihtimali var. Kafasının bir kenarında var. Düşerse ne olur? Milleti tehdit ediyor. Bu arada beyaz Toros ortaya atıyor. 'Bu bir şifre mi? Örgüt mü?' İktidar düştükten sonra iktidarın neden düştüğünün intikamını alabilecek bir yedek örgütlenme midir? Bu Toros'un başka bir anlamı daha var. 1 kilo toz 1 Toros. 3 kilo toz 1 minibas. Bölgenin ifadesi ile. 5 kilo toz 1 otobos" dedi.
 
5'nci parti açıklamasına ilişkin bir soruya Bahçeli, "1 Kasım seçimleri 7 Haziran seçimine göre daha bir önem arz etmektedir. Bu seçim sonucu, önemli kaoslar yaratabilir. Kabuslar yaratabilir. Bunları dikkate almak gerekir. Mesela çok az bir farkla Adalet ve Kalkınma Partisi devletin tüm imkânlarını seferber ederek medyayı aşırı derecede kullanarak halk ile temaslarını çok değişik ilişkiler kurmak suretiyle geliştirerek birinci parti konumuna geldiği zaman sayın Cumhurbaşkanı daha önce kullandığı bir ifadeyi hayata geçirebilir.
 
Bu bir fiili durumdur. Başkanlık sitemini ilan ediyorum ben de devlet başkanıyım dediği anda önemli bir kaos. Türkiye bir kabus yaşar. Kabullenmiyor. Kaçak sarayda otururken partisi önemli bir yüzde 9 oranında oy kaybetmişken kalkıp bir fiili durumdan bahseden bir kişi tek başına bir iktidar durumunu bulduğu anda bu fili durum ve bunun uygulamaları Türkiye'de bir kabus ortamı ortaya koyabilir. Sıkıntılar olur. Böyle bir sonuç elde edilmez ise o zaman parlamentoda temsil edilecek olan partiler bulunmaktadır. AKP ile CHP'nin koalisyonuna zemin hazırlayan davranışlar sergileniyor. Bu defa da koalisyon yapılanması ile Türkiye yönetimsiz kalırsa o zaman yaşanacak sıkıntılar çok daha boyutlu olabilecek. 1 Kasım seçimleri fiili duruma ortam tanımayan, ama ülkeyi de yönetimsiz bırakmayan istikrar içerinde milletimize hizmet sunacak bir tabloyu ortaya koyması gerekir. 1 Kasım seçimleri, 7 Haziran benzer bir tablo olursa, koalisyon çalışmaları da sonuçsuz kalırsa, o zaman siyasi partilerde bir kaynama, arayış ortaya çıkar. Bu 5'nci bir partinin doğmasına vesile olabilir. Bu geçmiş dönmelerde yaşanmıştır. Bu yeniden bir seçimi zaruri kılar. Fakat Türkiye bu seçimi kaldıramaz" diye konuştu.
 
"SAYIN BAŞBAKAN TELEVİZYONLARDA ÇOK KONUŞUYOR ÇOK DAHA BAĞIRAN BİR SİYASETÇİ KONUMUNDA"
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van'da düzenlenen mitinginde Beyaz Toros'larla ilgili söylediği sözleri değerlendirmesi istenen Bahçeli, "Sayın Başbakan televizyonlarda çok konuşuyor. Televizyonlarda konuşurken toplumu geriyor. Konuşulanların büyük bir çoğunluğunu gerçek dışı olduğu anlaşılıyor. Gerçek dışı konuşmalardan dolayı da aşırı derecede suçlanıyor. Mesela bizimle olan koalisyon görüşmeleri öncesi ve sonrası gerçek dışıdır. Meydanlardaki konuşmalar ile toplumu heyecanlandırdığını düşünüyor. Bağırmak çok önemlidir. Fakat her zaman geçerli değil. Sizden daha fazla biri bağırışa sizin bağırmanız yetersiz kalmış demektir. Sizin yok olmanız demektir. Sayın Ahmet Davutoğlu bey, şimdi çok daha bağıran bir siyasetçi konumunda" diye konuştu.
 
"BEYAZ TOROS BU 'BİR ŞİFRE Mİ? ÖRGÜT MÜ? İNTİKAM ALABİLECEK BİR YEDEK ÖRGÜTLENME' MİDİR?"
 
Bahçeli, "Van'daki konuşmasında AKP düşerse diyor. Demek ki düşme ihtimali var. Kafasının bir kenarında var. Düşerse ne olur? Milleti tehdit ediyor. Bu arada beyaz Toros ortaya atıyor. 'Bu bir şifre mi? Örgüt mü?' İktidar düştükten sonra iktidarın neden düştüğünün intikamını alabilecek bir yedek örgütlenme midir?" diye sordu.
 
"BÖLGENİN İFADESİ İLE 1 KİLO TOZ 1 TOROS 3 KİLO TOZ 1 MİNİBAS"
 
Beyaz bir Toros marka arabanın fotoğrafını göstererek konuşmasına devam eden Bahçeli, "Bu Toros'un başka bir anlamı daha var. 1 kilo toz 1 Toros. 3 kilo toz 1 minibas. Bölgenin ifadesi ile. 5 kilo toz 1 otobos. Acaba Recep Tayyip Erdoğan, sayın Ahmet Davutoğlu bu toz ile çok yakından alakalı olup beyaz Toros ile ne ilişkileri var? Kamuoyunu bu şekilde saptırmanın ne anlamı var? Toz da beyaz olduğu için. Tozdan kazanılan servetle alınan arabalara beyaz Toros denmiştir. Acaba bu böyle midir? Halkın ifadeleri bu. Benim özel bir araştırmam yok. Basının özellikle üzerinde durduğu bir konu. Türkiye'de bir beyaz toz ticareti kötü alışkanlıklara gençleri sevk eden yapılanmalar var. Acaba bu o mudur? Yoksa bizim bilmediğimiz bir örgüt müdür?" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler