TGC'den Ergenekon açıklaması!

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, Ergenekon gözaltılarına tepki gösterdi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Demokrasilerin olmazsa olmaz koşullarından, temel insan hak ve özgürlüklerinin en büyük güvencele

TGC'den Ergenekon açıklaması!

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, Ergenekon gözaltılarına tepki gösterdi.

 

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Demokrasilerin olmazsa olmaz koşullarından, temel insan hak ve özgürlüklerinin en büyük güvencelerinden biri, çok sesliliğin varlık temeli, basın özgürlüğüdür. Ancak ülkemizde geçmişten bu yana basına yönelik baskı, kısıtlama ve sindirme çabaları azalacağına giderek artış göstermektedir. Bugün cezaevlerinde 60 gazeteci tutukludur. 2 bini aşkın gazeteci yargılanmaktadır. 4 bin gazetecinin hakkında soruşturma sürmektedir. Gazetecilere yönelik yüzlerce yılı bulan davalar ve tehditler devam etmektedir. Çeşitli gerekçelerle gazetecilere yönelik gözaltılar, tutuklamalar ve açılan davalar bu ülkede düşünce suçlarını yeniden gündeme getirmektedir. Son gözaltılarla oluşan tablo, farklı düşünce ve yayın politikalarına sahip basın yayın kuruluşlarının çeşitli yöntemlerle baskı altına alınmakta olduğu görüntüsünü vermektedir. Gazetecilik mesleği açısından en büyük kaygılarımızdan biri de, araştırmacı gazetecilerin özgürce görev yapmalarının engellenmesidir. Halkın doğru ve yansız haber alma hakkı ancak basın özgürlüğü ile sağlanabilir. Ve bu özgürlük, sadece belirli kesimler için değil herkes için olmalıdır. Demokrasi içinde herkes farklılıklara tahammül etmelidir. Özgürlüklerin, hakların en büyük güvencesi kuşkusuz ki yargıdır. Yargının, adalet mekanizmasının sağlıklı işlemediği bir yerde, artık hiçbir güvencenin anlamı kalmaz. Hukukun üstünlüğüne dayanan yargılama süreçleri, hiçbir etki altında kalmadan sonuna kadar götürülebilmelidir. Ancak bu süreç, beğenilmeyenleri, farklı konuşup yazanları susturma aracı haline dönüştürülürse, bu karanlık herkesi boğar.

Bir kamu hizmeti yapan gazetecilere ve halkın gerçeklerini öğrenme hakkına yönelik

baskılara artık “dur” denilmesi çağrısında bulunuyoruz”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler