"Terörün kökü kazınana kadar..."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, terörün kökü kazınana kadar, mücadelenin kararlılıkla süreceğini söyledi.Bir dizi temel atma ve açılışlara katılmak üzere Yozgat'a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kadışehir ilçesinde hayvan pazarı açılış töreninde

"Terörün kökü kazınana kadar..."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, terörün kökü kazınana kadar, mücadelenin kararlılıkla süreceğini söyledi.

Bir dizi temel atma ve açılışlara katılmak üzere Yozgat'a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kadışehir ilçesinde hayvan pazarı açılış töreninde yaptığı konuşmada Somali ziyaretine ve terör konusuna değindi. Türk milletinin dünyanın neresinde bir acı bir sıkıntı varsa orada olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Biz dünyanın neresinde bir acı varsa orada olduk, dini duygularla değil insani duygularla hareket ettik. Sadece Müslüman değil sıkıntıya düşen Hristiyan ülkelerin yardımına koştuk.

Bundan sonra da sıkıntıda, darda olan insanların yanında olacağız. Biz Somali'ye gittiğimizde bize olan sevgiyi gördük. Orada yaşanan açlık ve sefaleti gördük. O nedenle biz millet olarak bu durum karşısında sessiz kalamayız. Oradaki acıları dindirmek için yardım yapacağız. Şu ana kadar 300 milyon civarında yardım yaptık ve daha devletin cebinden bir kuruş çıkmadı, bu yardımların tamamını milletimiz yaptı" dedi.

İmkanı olan vatandaşlara Somali'ye yardım yapmaya çağıran Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Allah rızası için oradaki dram karşısında sesiz kalmayın. Her ne kadar bazı siyasi partiler ülkede terör var, bizde de dram var gibi böylesi bir dramı bile insanlar göz göre göre açlıktan susuzluktan ölüme giderken, ölüm üzerinden siyaset yapmaya birilerinin ahlakı izin veriyorsa buna bizim sözümüz yok" diye konuştu.

Türkiye'nin başında uzunca süredir devam eden terör belası bulunduğunu dile getiren Bozdağ, "Terörle hükümetimiz kararlılıkla mücadelesini sürdürüyor. Terörün kökü kazınana kadar terör bitene kadar bu mücadele sürecek. Hava operasyonları ile terör inlerine operasyonlar düzenlendi. İhtiyaç olduğunda bu operasyonlar bundan sonraki sürede de her an tereddütsüz sürecektir. Türkiye büyük bir ülke, terör örgütlerinin Türkiye üzerinde ne emel besledilerse hiçbirisi emeline ulaşamadı. Terör örgütü PKK'ınn da sonu hüsranla bitecek terör örgütü arasına girecektir. Terör konusu partilerin kişilerin sivil toplum örgütlerin değil terör konusu 74 milyon Türk milletinin konusudur. Biz bu anlayışla bakmamız lazım Terör olduğunda teröre karşı tek vücut tek yumruk olması gerekenler, AK Parti'ye karşı tek yumruk olurlarsa terörün ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Terör sorunu konusu iç politikada siyasi rekabetin konusu olmaktan kesinlikle çıkarılmalıdır ve terör partiler üstü bir sorkun olarak telakki edilmesi, iktidarda olan partiye yardımcı olunmalı, bu şekilde yaparsak teröre karşı daha başarılı oluruz. Şehit cenazelerimizi adeta siyasi partilerin miting alanlarına çevrilince terörün ekmeğine yağ süreriz. Terör, siyasileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaş kendi arasında bölünmesini istiyor. Biz biliyoruz ki her şehit bu milletin şehididir. Şehitler her hangi bir partinin bir ideolo jinin şehidi değil milletin şehididir. Türkiye'de milletimiz tavrını hep ona göre belirledi. Terör karşısında hep birlik oldu. Bu birlik olduğunca hükümetimiz terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset