Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir

Seçim çalışmalarını Ortahisar ilçesinde sürdüren MHP Trabzon Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs “Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir.” dedi. Ortahisar ilçesinde esnaf ziyareti yapan Dr. Hüseyin Örs, erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda b

Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir

Seçim çalışmalarını Ortahisar ilçesinde sürdüren MHP Trabzon Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs “Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir.” dedi.

Ortahisar ilçesinde esnaf ziyareti yapan Dr. Hüseyin Örs, erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 7 Haziran sonrası gelişen koalisyon görüşmeleri sonucunda hükümetin kurulamamasının sebebi olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı işaret eden Örs “Bizim söylediğimiz 4 ilke var. Bu dört ilkede anlaştığımız herkesle koalisyon kurabiliriz dedik. Nedir bunlar? Çözüm süreci ortadan kaldırılsın, Anayasanın ilk dört maddesi korunsun, Yolsuzlukların üzerine gidilsin ve Cumhurbaşkanı anayasal çizgisinde kalsın. Ne var bu ilkelerimizde? Yani kabul görmeyecek ne var? Sürecin iyi hatırlanması gerekir. Aslında Sayın Davutoğlu, MHP ya da CHP ile koalisyon kurmak niyetindeydi. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı’nı aşamadı. Başından beri seçim yapmayı kafasına koyan Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Ak Parti üzerindeki vesayeti devam ediyor” dedi.

res2.jpg

MHP Trabzon Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs yaptığı açıklamada çözüm sürecine ilişkin olarak da şunları söyledi: “Biz, başından beri çözüm süreci, aslında bölünme sürecidir diyorduk. Terör unsurları ile müzakere yapılmaz, mücadele edilir diyorduk. Bunları söyledik 7 Haziran öncesi her yerde. Analar ağlamayacak diye Türk Milletine sunulan bu süreç daha çok gözyaşı getirir dedik. Nihayetinde sözde çözüm süreci ile geldiğimiz noktada yaşananlar herkesin malumu…”

MHP’nin başından beri karşı olduğu çözüm sürecine ilişkin hükümeti uyardığını hatırlatan  MHP Trabzon Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs “Biz uyardık. Biz karşı olduk. Her yerde, her zeminde anlattık bunları. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, Aktütün saldırısının hemen ardından “Türkiye hem silahlı terörle hem de etnik bölücülükle mücadelede tarihi bir yol ayırımındadır.” demişti. Yine Reyhanlı’daki patlama sonrası “Türkiye’nin komşu coğrafyalardaki yüksek tansiyona tarafsız ve dengeli yaklaşması gerekirken, AKP’nin ateşe benzinle gitmesi fecaat dolu hadiselere açık kapı bırakmıştır” diyerek, Ak Parti İktidarını uyarmıştı. Maalesef ülke idaresini elinde bulunduranlar Sayın Genel Başkanımızın bu uyarılarını duymazdan, görmezden gelmişlerdir. Bugün baktığımızda ise; Ülkeyi idare edenler de bizimle aynı noktaya geldiler. “Evet, MHP haklı çıktı” diyorlar şimdi. Dolmabahçe görüşmesinde HDP’li vekillerin sunduğu 10 maddeyi müzakere edenlere; Ben de şimdi soruyorum: MHP’nin 4 ilkesinden hangisinden rahatsız oldunuz?” dedi.

res3.jpg

res5.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler