Telefonda İtalya Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile bu akşam telefonda görüştü.Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Renzi'ye Türkiye'nin terörle mücadele çerçevesinde gerçekleştirdiği operasyonlar

Telefonda İtalya Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile bu akşam telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Renzi'ye Türkiye'nin terörle mücadele çerçevesinde gerçekleştirdiği operasyonlar hakkında bilgi verdi. Türkiye'de son günlerde meydana gelen terör saldırıları nedeniyle, Milano'da düzenlenen EXPO 2015'in açılışına katılamayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki süreçte İtalya'yı en kısa sürede ziyaret etmeyi arzuladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Türkiye'nin DAEŞ, PKK, DHKP-C de dahil olmak üzere temel insan haklarını ve demokrasiyi tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı verdiği mücadelenin ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde yürütüldüğünün de vurgulandığı kaydedildi. Avrupa'daki bazı ülkelerde PKK'nın mevcudiyetinin Türkiye'yi doğal olarak rahatsız ettiğine değinen Erdoğan, müttefik ülkelerden terörizmle mücadele konusunda daha duyarlı bir davranış beklediklerine de dikkati çekti. Türkiye'deki terör saldırılarında hayatlarını kaybedenler için İtalyan halkı adına Türkiye'ye taziyelerini ileten Renzi'nin ise terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanında olduklarını vurguladığı öğrenildi. Renzi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İtalya'yı ziyaretinden büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti. İki liderin görüşmelerinde, Suriyeliler başta olmak üzere mültecilerin dramına da değinildi. Uluslararası camianın bu konuda harekete geçmesi gerektiğine değinen Erdoğan ve Renzi, Antalya'da gerçekleşecek G-20 zirvesinin bu husustaki duyarlılığın artmasına vesile olmasını umduklarını da belirttiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler