Tekin'den Sav ve Baykal'a dava!

Seçim sonuçlarını “hezimet” olarak nitelendiren eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerinde kalması, başta Gürsel Tekin olmak üzere Parti Meclisi’nin yenilenmesi hedefiyle, olağanüs

Tekin'den Sav ve Baykal'a dava!

Seçim sonuçlarını “hezimet” olarak nitelendiren eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerinde kalması, başta Gürsel Tekin olmak üzere Parti Meclisi’nin yenilenmesi hedefiyle, olağanüstü kurultay talebinde anlaştıkları iddiası gündeme bomba gibi düştü.

"Böyle bir ittifak varsa..."

Parti içi muhalefetin bir numaralı hedefi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin gelişmeyi Habertürk’e değerlendirdi. Tekin, “Bugün ittifak edenlerin 8 ay önce birbirlerine söylediklerine bir bakalım. Arşivlere dönüp baktıkları zaman birbirlerinin yüzüne nasıl bakacaklar. 15 yıldır birbiriyle kavga edenler, birbirini yiyenler, olmadık eleştirileri yapanlar şimdi Gürsel Tekin için bir araya gelmişlerse ittifak kurmuşlarsa bu hayırlı bir gelişmedir. Tekin’in bir önemi yok ama CHP’nin önemi var. Böyle bir ittifak varsa bu işten CHP kazançlı çıkar” diye konuştu. Tekin olağanüstü kurultay talebine ilişkin ise “Delegelerin ve il ilçe teşkilatlarının kurultay talebi yok. Sadece ‘Niye vekil olamadım’ diyenlerin böyle bir talebi var, o da olabilir, bunun da hiçbir önemi yok” açıklaması yaptı. Eski Genel Başkan Deniz Baykal ise konuya ilişkin “İstifa ettikten sonra yaklaşık 1 yıldır Önder Bey’le görüşmedim” dedi. Edinilen bilgiye göre olağanüstü kurultay konusunda Baykal ile Önder Sav arasındaki görüşmeleri kurmayları yürüttü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler