TBMM'de vekiller arasında gerginlik!

CHP, Özelleştirme İdaresi'nin uygulamaları hakkındaki araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisini, Genel Kurul'a getirdi.Önerinin lehinde söz alan CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Türkiye'nin

TBMM'de vekiller arasında gerginlik!


CHP, Özelleştirme İdaresi'nin uygulamaları hakkındaki araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisini, Genel Kurul'a getirdi.

Önerinin lehinde söz alan CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Türkiye'nin Cumhuriyet döneminden bu yana, hatta Cumhuriyet öncesinden biriktirdiği bütün değerlerini peşkeş çekercesine satarak, ulus devletin ekonomik dayanaklarını, ayaklarını çökerttiğini öne sürdü.
"BELGELER AK PARTİ'NİN CİBİLİYETSİZLİĞİNİ ORTAYA KOYUYOR"

AK Partili milletvekilleri, Develi'nin "Bu belgeler, AK Parti'nin siyasi cibiliyetsizliğinin, soysuzluğunun bir göstergesi olarak ortada duruyor" sözlerine tepki gösterdi.

Develi, bunun üzerine, "Siyasi cibiliyetsizliğin ne anlama geldiğini biz iyi biliyoruz, bırakın bu işleri. Ben Başbakanınızın sözlerini aktardım size" dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Uyarıyorum, lütfen temiz bir dille konuşun" diyerek Develi'yi uyardı.


TANSİYONUN YÜKSELDİĞİ ANLAR

Önerinin aleyhinde konuşan AK Partili Zeybekçi'nin sözleri ise Genel Kurul'daki tansiyonu yükseltti.

Zeybekçi, "Siz kamu bankalarını, KİT'leri paylaştınız, bakanlık pazarlıklarında hangi bakanlığa hangi kamu kurumu bağlanacak, o bankanın başına kim getirilecek? Siz bunları çok iyi bilirsiniz. Siz bunları çok iyi bildiğiniz için bizi de öyle zannediyorsunuz. Nasıl peşkeş çekilecek? Siz bunları çok iyi bilirsiniz. Bizde namussuzluk, hırsızlık ahlaksızlık bulamazsınız. Ne ararsanız sizdedir. Geçmişinize bakın hepsini görürsünüz. Bu memleketin nasıl inim inim inletildiğini görürsünüz" dedi.

"SATACAĞIZ VE SATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kamunun elinde, stratejik önemi olmayan, savunma ve milli menfaat dışındaki her şeyi özelleştireceklerini belirten Zeybekçi, "Her şey millete ait olacak. Satacağız ve satmaya da devam edeceğiz. Millete de hesabımızı vereceğiz ve millete gideceğiz. Millet bizden hesap soracak. Her seçimde de buraya yüzde 50-55 ile geleceğiz ve siz de böyle kısır muhalefetinize devam edeceksiniz" sözlerini sarf etti.
"NAMUSSUZ SENSİN"

Zeybekçi, yerine geçtikten sonra, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "(Namussuzluk sizdedir) sözü için özür dileyecek. Gelsin bu lafını düzeltsin, namussuz sensin" diye bağırdı.

Bunun üzerine Zeybekçi, "Namussuz arıyorsan aynaya bak" cevabını verdi.

İnce, Başkanvekili Sadık Yakut'un, tartışmanın uzamaması için ara vermesi üzerine, "Başkan niye ara veriyorsun? O sözünü düzeltecek" dedi.

AĞZINI BURNUNU KIRACAĞIM

Aradan sonra CHP'li Erdoğdu, "Namussuz diyemezsin, eğer dediysen senin ağzını burnunu kıracağım" diyerek, Nihat Zeybekçi'nin üstüne yürüdü.

Erdoğdu'yu araya giren milletvekilleri durdurdu. Bu sırada Erdoğdu'nun ceketi, kendisini engellemeye çalışan milletvekillerinin elinde kaldı. AK Partili ve CHP'li milletvekilleri arasında karşılıklı atışma yaşandı. Tartışmaya AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da katıldı. Yurttaş'ın, CHP sıralarına gitmesini arkadaşları önledi.

Bu sırada bazı MHP ve AK Parti milletvekilleri arasında da karşılıklı laflar atıldı.Muharrem İnce, "Birbirimize laf söyleyeceğiz, fiili saldırı değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler