TBMM'de şükür namazı kavgası

 TBMM Genel Kurulu'nda Kamu İhale Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinin görüşmeleri sırasında AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral'ın "Dandini Dastana, Danalar Girmiş Bostana" sözleri tartışmaya yol açtı. MHP Grubuna yönelik eleştiril

TBMM'de şükür namazı kavgası

 

TBMM Genel Kurulu'nda Kamu İhale Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinin görüşmeleri sırasında AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral'ın "Dandini Dastana, Danalar Girmiş Bostana" sözleri tartışmaya yol açtı. MHP Grubuna yönelik eleştirileri gerginlik yarattı.
 
TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın yürüttüğü oturumda kanuna ilişkin şahsı adına görüşleri açıklamak üzere kürsüye gelen Saral, yapılan değişikliğin nedenini bir süre açıkladıktan sonra, bu arada MHP Grubundan gelen sataşmalara "Biz sizi iyi biliriz, ANASOL hükümetinde kimlerin ne götürdüğünü biliriz. Dandini dastana, danalar girmiş bosta" cevabını verdi.
 
MHP Grubundan bazı milletvekillerinin kendisine parmak sallaması üzerine bir anda tepki gösteren Saral, "Bana parmak sallama, gel buraya ne istiyorsan görüşelim" diyerek kürsüyü bırakıp gruba doğru yürüdü.
 
Saralı ve MHP'lileri araya gerin milletvekilleri durdurdu. Sözlü tartışmanın devam etmesi nedeniyle Başkanvekili Sağlam oturuma ara verdi. Aranın ardından kürsüye gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP'li Saral'a cevap vererek, "10 yıldan fazladır hükümetsiniz. Bize ilişkin bir şey yapmadıysanız, bu sizi bağlar. Ne biliyorsan getir, neyin varsa getir. Biz buraya Allaha şükrederek geldik. Recep Tayyip Erdoğan'a şükür namazı kılarak değil" dedi.
 
Oturumun ardından kürsüye gelen Saral, "Ben öncelikle milletimizden özür diliyorum. Böyle bir görüntü oluştuğu için" derken, "Geçmişte belediye başkanlığım dönemimde genç arkadaşlarıma 'böyle bir Başbakana sahip olduğumuz için Allaha şükretmeliyiz' sözlerimi saptırmaya çalışıyorlar. Biz Ofluyuz, bize dini öğretemezsin. Biz adama din öğretiriz. Gel ben sana şükür namazı nasıl kılınır öğreteyim" diye konuştu.
 
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ise Saral'ın milletvekillerine yönelik "Dandini dastana, danalar girmiş bostana" sözlerini eleştirdi. CHP'li milletvekilleri ise Saral'a "Bizim milletvekilliğimizi tartışamazsın, biz kimseye biat etmeden buraya geldik" laf attılar.
 
Başkanvekili Sağlam, ardından tartışmanın uzatılmaması için uyardıktan sonra teklifin görüşülmesine geçildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler