TBMM'de önce Soma sonra seçim

Soma'daki facia nedeniyle iki gün çalışmayan Meclis'i yoğun bir gündem bekliyor. Türkiye'yi sarsan Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen facia, Meclis'in gündemine de geliyor. AK Parti, CHP ve HDP'nin Soma'daki faciayla ilgili Meclis Araş

TBMM'de önce Soma sonra seçim

Soma'daki facia nedeniyle iki gün çalışmayan Meclis'i yoğun bir gündem bekliyor. Türkiye'yi sarsan Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen facia, Meclis'in gündemine de geliyor. 

AK Parti, CHP ve HDP'nin Soma'daki faciayla ilgili Meclis Araştırması açılmasını içeren önergeleri, 20 Mayıs Salı günü Genel Kurul'da görüşülecek. Önergelerin görüşülmesinin ardından Araştırma Komisyonu kurulması kabul edilecek. 

TBMM Genel Kurulu'nda, 21 Mayıs Çarşamba günü ise Sayışta'da boşalan üyelikler için seçim yapılacak. Milletvekilleri, Sayıştay'ın boşalan 5 üyeliği için Plan ve Bütçe Komisyonu'nun bildirdiği 10 üye arasında seçim yapacak.

Bazı uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren yasa tasarıları ise 22 Mayıs Perşembe günü Genel Kurul 'da görüşülecek.

KOMİSYONLAR!

TBMM'deki bazı komisyonlar da gündemlerindeki konuları ele alacak. 

Çalışmalarını tamamlayan Sporda Doping Araştırma Komisyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, raporunu 21 Mayıs Çarşamba günü kamuoyuna açıklayacak.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu,  20 Mayıs Salı günü Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'da değişiklik yapan yasa tasarısını görüşecek. 

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, yeni yargı paketini 20 Mayıs Salı günü  "tali komisyon" olarak ele alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset