TBMM'de Merve Kavakçı açılımı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Meclis’e başörtülü bir adayın girmesi durumunda Merve Kavakçı’ya yapılanmuameleyi yapmayacaklarını belirterek, “AKP bu şansını deneyebilir, biz de zorluk çıkarmayız” diye konuştu. 1999’da Fazilet Partisi’nden mill

TBMM'de Merve Kavakçı açılımı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Meclis’e başörtülü bir adayın girmesi durumunda Merve Kavakçı’ya yapılanmuameleyi yapmayacaklarını belirterek, “AKP bu şansını deneyebilir, biz de zorluk çıkarmayız” diye konuştu. 1999’da Fazilet Partisi’nden milletvekili seçilen Merve Kavakçı ant içme törenine türbanla katılınca TBMM’den zorla çıkarılmıştı.Daha sonra ABD vatandaşı olduğu için bakanlar kurulu kararıyla vatandaşlıktan çıkarılan Kavakçı’nınmilletvekilliği düşmüştü.

Bir kanalda yayınlanan “Görüş Farkı” programında konuşan Tekin, CHP’den adaylık başvurusu yapan Ergenekon sanıklarına liste garantisi verilmediğini, hiç kimsenin de garantisi olmadığını vurguladı. Tekin, “Ergenekon sanıklarının CHP’yi sığınılacak liman gibi gördükleri tablosu sizi rahatsız etmiyormu?” sorusuna da “Kişisel kararımdeğil. MYK ve PM’de bu konu görüşülecek. Benimfarklı bir bakışımvar” yanıtını verdi.

BAYKAL’A GARANTİ YOK

Tekin, Antalya’dan 1’nci sıra adayı olmasına kesin gözüyle bakılan CHP’nin eski lideri Deniz Baykal’ın milletvekili adaylığı konusunda da,”Vallahi garanti diye bir şey yok. Garanti niye olsun? Belki başka bir yer olabilir” diye konuştu. Tekin, partisini “mezhep ayrımcılığı” ile suçlayan İstanbulmilletvekili Esfender Korkmaz’ı da istifaya çağırdı. Korkmaz’a “Tombaladan vekil” diyen Tekin, “Rahatsızsan niye partide duruyorsun kardeşim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset