TBMM'de gergin anlar! Davutoğlu çok kızdı...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Suriye konusunda muhalefet sıralarından gelen eleştiriler üzerine ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in, "Sizin de Esad'dan farkınız yok" demesiyle birlikte masaya vurdu. 'Eğer bizi Beş

TBMM'de gergin anlar! Davutoğlu çok kızdı...


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Suriye konusunda muhalefet sıralarından gelen eleştiriler üzerine ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in, "Sizin de Esad'dan farkınız yok" demesiyle birlikte masaya vurdu. 'Eğer bizi Beşar Esad'la karşılaştırıyorsanız sizi Allah'a ve millete havale ediyorum.' diyerek sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki sunumundan sonra muhalefet üyelerinin bölgesel ve küresel dış politika sorularını cevaplandırdı.

'ÇİRKİN İTHAMLAR YAKIŞMADI'

Muhalefet sıralarından yükselen sert eleştirileri doğal karşıladığını ifade eden Davutoğlu, dile getirilenlerden bazılarının sınırı aşan ifadeler olduğunu kaydetti. Davutoğlu, El Kaide ile eşleştirilmesi konusunda, 'Şahsımı hedef alan ithamlar bunlar. Eleştiri ile ithamı ayırmak lazım. Eleştiri bir ahlaktır, kültürdür. Ancak bu tür çirkin ithamlar TBMM çatısı altında yakışmadı.' diyerek tepki gösterdi.

'BİR ŞEY BULAMADIĞINIZ İÇİN ELEŞTİRİYORSUNUZ'

Davutoğlu, El Kaide ve El Nusra örgütlerin çok sonradan Suriye'de ortaya çıktığına dikkat çekerek Suriye yönetiminin bir bataklık oluşturduğuna ve o bataklık içinde her türlü haşeratın türediğini kaydetti. 'El Kaide dahil kim radikal terör örgütü anlamında faaliyet gösteriyorsa hepsine karşıyız.' diyen Davutoğlu, bölgede yüzyılın en büyük dönüşümünün yaşandığına dikkat çekerek, 'Bizi eleştirin, alternatif politikalar getirin ama bugünkü hükümetin aldığı kararlar Türkiye'nin itibarını artıran eylemlerdir, kimse niyet sorgulamasına gitmesin. Başka bir şey bulunamadığı için bizi bizim politikalarımızla eleştiriyorsunuz.' dedi.

'SİZİ ALLAH'A VE MİLLETE HAVALE EDİYORUM'

Muhalefet sıralarından yükselen eleştirilerin devam etmesiyle birlikte CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in, "Sizin de Esad'dan farkınız yok" demesi üzerine Dışişleri Bakanı'nın, 'Eğer bizi Beşar Esad'la karşılaştırıyorsanız sizi Allah'a ve millete havale ediyorum.' şeklinde sert çıkışı Komisyon'da tansiyonun yükselmesine neden oldu. CHP ve AK Partili üyeler ayağa kalkarak karşılıklı suçlamalarda bulundu. Komisyon Başkanı Lütfü Elvan'ın güçlükle geçiştirdiği gerginlikten sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kendisine yönetilmiş sorulara cevap vermeye devam etti. Davutoğlu, Türkiye'de eksen kayması eleştirilerine ise şartlar değiştiğinde değişim yaşanmasının normal olduğunu izah etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler