TBMM’de Fezlekeler Bugün Görüşülecek'

TBMM Genel Kurulu, bugün dört eski bakanla ilgili fezlekeler için olağanüstü toplanıyorEski bakanlar Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet fezlekeleri, bugün Meclis'te olacak.CHP ’nin çağrısıyla sa

TBMM’de Fezlekeler Bugün Görüşülecek'

TBMM Genel Kurulu, bugün dört eski bakanla ilgili fezlekeler için olağanüstü toplanıyor

Eski bakanlar Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet fezlekeleri, bugün Meclis'te olacak.CHP ’nin çağrısıyla saat 15:00’de toplanacak olan Meclis’te Başbakan Erdoğan bulunmayacak, görüşmelerde hükümet adına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuşacak. Toplantıya yolsuzluk yapmak ve rüşvet almakla suçlanan eski bakanlar Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar da katılacak.CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dün parlamentoda düzenlediği basın toplantısında “Fezleke lerin okunmasını, milletvekillerine sunulmasını bekliyoruz. Bu bir anayasa hükmüdür, kimse bundan kaçınamaz” dedi.

ASIL FAİLLER TBMM ’DEDİR

Hamzaçebi, şunları söyledi: “Adalet Bakanı, açıklama yapıyor soruşturmanın gizliliği ilkesinden bahsediyor, Meclis Başkanlığı fezlekelerin okunmaması gibi, eklerinin sunulmaması gibi bir tutumu benimsemeye niyetli görünüyor, umarım doğru yolu bulurlar. Asıl failler TBMM’dedir, eğer TBMM bir soruşturma yapılmasına karar verip komisyon kurarsa ve komisyon sanıkların Yüce Divan’da yargılanmasına karar verirse ve genel kurul kararı alınırsa bu kişiler Yüce Divan’da yargılanacaktır. İştirakçileri konumundaki diğer kişiler de Yüce Divan’da yargılanacaktır. Yani asıl yargılama yeri Yüce Divan’ken TBMM’nin dosyaları incelememesi düşünülemez. Cemil Çiçek , dosyaları bürokratlara inceletiyor ama bunları milletvekillerinden esirgeme niyetinde. Sıra Meclis bürokratlarına gelince onlardan gizli bir şey yok. Meclis Başkanı’nı buradan uyarıyorum, Anayasa’yı çiğnemeyiniz. Asıl suçu Meclis Başkanı işlemiştir, bu dosyaları bürokratları inceletmiştir, madem suçtur niye incelettiniz?”

İADE ETMEYE GÜÇLERİ YETMEZ

Hamzaçebi, fezleke eklerinin TBMM Başkanı Çiçek tarafından savcılığa iade edilebileceği yönündeki iddialarla ilgili soruya da “İade etmeye kimsenin gücü yetmez, sorumlu kurum TBMM değilse neresidir. Bunun hesabı parlamentoda verilecektir, kimse bunları Meclis’ten kaçırmaya kalkışmasın” karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler