TBMM'de bu hafta yoğun mesai

 Meclis Büyükşehir tasarısı için hafta başından itibaren 10 gün aralıksız çalışacak. Bu nedenle çalışmalar, haftalık çalışma günleri olan Salı, Çarşamba ve Perşembe dışında Cuma, Cumartesi ve Pazar günü de geç saatlere kadar sürecek. 13 İl Büyükşehir Olac

TBMM'de bu hafta yoğun mesai

 

Meclis Büyükşehir tasarısı için hafta başından itibaren 10 gün aralıksız çalışacak.
 
Bu nedenle çalışmalar, haftalık çalışma günleri olan Salı, Çarşamba ve Perşembe dışında Cuma, Cumartesi ve Pazar günü de geç saatlere kadar sürecek.
 
13 İl Büyükşehir Olacak
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta 13 ilin büyükşehir olmasını öngören yasa tasarısı için mesai yapacak.
 
Tasarıyla, Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van, büyükşehir belediyesi olacak.
 
Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun büyükşehir belediyelerinin sınırları, il mülki sınırı olarak belirlenecek.
 
2013 İçin Bütçe Maratonu Devam Ediyor
 
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nun, 2013 yılı bütçe görüşmeleri yeni haftada da sürecek.
 
Komisyonda bu hafta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı, TİKA ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, ÖSYM, YÖK ve üniversitelerin bütçeleri görüşülecek.
 
Ve Meclisin Darbe Mesaisi
 
Türkiye'de darbelerin geçmişine ışık tutmak için çalışmalarını sürdüren Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Çarşamba günü eski Başbakan Tansu Çiller'i dinleyecek.
 
Komisyon, Perşembe günü de eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın bilgisine başvuracak.
 
Yeni anayasa yazımını üstlenen Anayasa Uzlaşma Komisyonu da çalışmalarına devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler