TBMM rekora koşuyor! Bakın niye...

Dokunulmazlık dosyalarında rekora koşan Meclis, yeni yasama yılına bin 10 dokunulmazlık dosyası ile başladı.Meclis'in tatilde olduğu yaz aylarında bazı milletvekillerine  ait çok sayıda dosya TBMM Başkanlığı'na sevkedildi. Bunlar arasında MHP  Genel Başka

TBMM rekora koşuyor! Bakın niye...

Dokunulmazlık dosyalarında rekora koşan Meclis, yeni yasama yılına bin 10 dokunulmazlık dosyası ile başladı.

Meclis'in tatilde olduğu yaz aylarında bazı milletvekillerine  ait çok sayıda dosya TBMM Başkanlığı'na sevkedildi. Bunlar arasında MHP  Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli'nin dosyası da yer aldı. Bahçeli'nin, dokunulmazlık dosyası iki oldu.

Gelen dosyalar arasında; CHP Grup Başanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce,  TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya,  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, BDP'li bazı milletvekilleri,  Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk,  Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'a ait dosyalar bulunuyor.

Öte yandan, 24. Dönem'in başından bu yana bazı milletvekillerine ait 21 dosya, yeniden değerlendirilmek üzere, talep üzerine Başbakanlığa geri verildi. Ancak, 4. Yargı Paketi  kapsamına giren dosyalar ise henüz Meclis'ten istenmedi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler