TBMM Başkanı: ’’Kerbelalara şahit oluyoruz”

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz,"Bu coğrafyada son yıllarda yaşananlar bize göstermiştir ki İslam toplumu Şii'siyle, Sünni'siyle, Alevi'si, Caferi'siyle Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarını doğru anlayamamıştır. Onun içindir ki bugün bu coğrafyada nice Kerbelalara

TBMM Başkanı: ’’Kerbelalara şahit oluyoruz”

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz,"Bu coğrafyada son yıllarda yaşananlar bize göstermiştir ki İslam toplumu Şii'siyle, Sünni'siyle, Alevi'si, Caferi'siyle Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarını doğru anlayamamıştır. Onun içindir ki bugün bu coğrafyada nice Kerbelalara şahit oluyoruz" dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Cem Vakfı Şube Başkanlığı tarafından Muharrem ayının 10'uncu günü dolayısıyla düzenlenen iftar programına katıldı. Programa Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Alim Barut ve diğer il protokolü üyeleri katıldı. Burada konuşan Yılmaz Hazreti Hüseyin ve beraberindeki ehlibeyt mensubu 70 büyük insanın Kerbelaların şehit edildiğini hatırlattı.

Bu hüznün, mezhebi ne olursa olsun "Ben Müslüman'ım" diyen herkesin ortak hüznü, kederi, yası ve matemi olduğunu söyleyen Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bugün Müslüman toplumlara düşen görev Kerbela'yı doğru anlamak ve anmaktır. Kerbela'yı anlamanın yolunun Hazreti Hüseyin'i anlamak ve Hazreti Hüseyince yaşamaktır. Kerbala, Hazreti Hüseyin'in uğruna canını feda ettiği hakkı, hakikati, adaleti, barışı ve sevgiyi ayağa kaldırmaktır. Şunu çok açık ve net söylüyoruz ki ölüm pahasına da olsa bu millet ayrımsız Hazreti Hüseyin'in yanında olmayı ve şehit olmayı tercih ederdi. Safımız, mücadelemiz ayrı yerde değil, hepimiz aynı yerde duruyoruz ve imam Hüseyin'in yanındayız."

İslam coğrafyasında yaşanan olaylara dikkat çeken Yılmaz "Bu coğrafyada son yıllarda yaşananlar bize göstermiştir ki İslam toplumu Şii'siyle, Sünni'siyle, Alevi'si, Caferi'siyle Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarını doğru anlayamamıştır. Onun içindir ki bugün bu coğrafyada nice Kerbela'lara şahit oluyoruz. İslam medeniyetinin merkezlerinden Bağdat'tan, Şam'dan, Kahire'den, Aden'den, Trablus'tan, Mezar-ı Şerif'ten, Kabil'den ateş yükseliyor. Müslümanlar birbirlerinin mabetlerine saldırarak hazreti Hüseyin'i ve Kerbela'yı anlamaktan ne kadar uzak olduklarını gösteriyor. Bugün Hazreti Hüseyin'i sevgiyle yad eden kardeşlerimize düşen en büyük vazife hazreti Hüseyin'in sevgisinden giderekten Müslümanların birliğini ve beraberliğini savunmak ve bunun gereğini yapmaktır. Bugün bize düşen Kerbelaların acısından, kederinden hareketle Müslümanların arasındaki birliği, beraberliği, sevgiyi, barışı, kardeşliği yeniden ayağa kaldırmaktır. Bunu ayağa kaldırdığımızda Hazreti Hüseyin'i ve Kerbela'yı doğru anlamış, yeni Kerbelaların yaşanmaması için çalışmış oluruz. Öncelikle ortak bir barış ve sevgi diline ihtiyacımız var. Yeni Kerbelaların yaşanmaması için yüreklerimizi birleştirmeye, birbirimize gönül kapımızı açmaya ihtiyacımız var. Yeni Kerbelaların yaşanmaması için inancı ve düşüncesi ne olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun bu topraklarda herkesin kendi inancıyla istediği şekilde, başka birisinin tarifine ihtiyaç duymaksızın özgürce yaşamanın önündeki bütün engelleri ortadan kaldırılmalıdır. Bunu birlikte yapacağız. Başka da çaremiz yoktur" şeklinde konuştu

Konuşmanın ardından Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ tarafından Yılmaz'a Hz. Ali'nin kılıcının bulunduğu tablo hediye edildi. Daha sonra akşam ezanın okunmasıyla birlikte davetliler oruçlarını açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler