"Tayyip Erdoğan benim ağabeyim"

Irak Mahkemesi tarafından gıyabında idam cezası kararı verilen Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, idam kararının, Maliki Hükümeti’nin ne kadar zorba olduğunu gösterdiğini belirterek, ”Maliki Hükümeti, ellerinde suçlu olduğuma ilişkin tutanak oldu

"Tayyip Erdoğan benim ağabeyim"

Irak Mahkemesi tarafından gıyabında idam cezası kararı verilen Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, idam kararının, Maliki Hükümeti’nin ne kadar zorba olduğunu gösterdiğini belirterek, ”Maliki Hükümeti, ellerinde suçlu olduğuma ilişkin tutanak olduğunu iddia etmektedir. Böyle bir şey yok, yalanlıyorum” dedi.

 
Tarık Haşimi, eski Başbakanlardan Adnan Menderes’in mezarını ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Haşimi, gıyabında verilen idam cezası kararına ilişkin bir soru üzerine, Irak’ın geleceğinde yaşanacak herhangi bir problemin nedeninin Maliki Hükümeti olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
 
”Maliki Hükümeti tarafından alınan idam kararı, Maliki Hükümeti’nin ne kadar zorba olduğunu göstermektedir. Maliki Hükümeti, ellerinde suçlu olduğuma ilişkin tutanak olduğunu iddia etmektedir. Böyle bir şey yok, yalanlıyorum. Davamı, Bağdat’tan Kerkük’e veya Kuzey Irak yerel yönetimine taşımama engel oldular. Onlar, bir skandaldan korkuyorlar. Benim korumama işkence yaparak, zorla bilgiler almaya çalıştılar. Korumamı kaybettim, onlar soruşturma esnasında şehit oldular. Hakkımda alınan kararlar, yasal değildir.”
 
”Irak’ın şuurlu devlet adamlarına şiddetle ihtiyacı var” 
 
Irak’ın bugün çok zor bir durumda olduğunu dile getiren Haşimi, ”Bu dönem, Irak’ın yol ayrımında olduğu bir dönemdir. Maliki ve onun kötü idaresinin sona ermesi için ülkenin şuurlu devlet adamlarına şiddetle ihtiyacı var” dedi.
 
Haşimi, bu süreçte Türkiye’de ikamet etmesine ilişkin soruya, ”Gerçekler ortaya çıkana dek, Türkiye’de kalmak zorundayım. Geçici bir süre için Türkiye’de kalıyorum. Ondan sonra muhakkak ülkeme ve halkıma hizmet etmek için Irak’a dönmek zorundayım. Türkiye Hükümeti ve halkı, beni kucakladığı için onlara minnettarım. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a saygıyla teşekkür ederim. O benim ağabeyim” yanıtını verdi.
 
Bir gazetecinin ”Türkiye’de bulunmanız, Irak-Türkiye ilişkilerinde olumsuz bir etkiye yol açabilir mi?” sorusu üzerine Haşimi, Irak ve Türkiye ilişkilerine asla yük olmayacağını, bilakis ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olacağını ifade etti.
 
İran’ın, Lübnan ve Suriye’de Devrim Muhafızları bulundurduğunu açıklamasını, ardından da bunu yalanmasını nasıl değerlendirdiği sorulan Haşimi, ”İranlılar, Suriye ve Lübnan’da Devrim Muhafızları’nın bulunduğunu ifade ettiler. İran, yalnızca Irak’ta değil, bölgedeki bütün devletlerde kaos çıkarmaya çalışıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler