Tayyar'dan bomba İdris Bal yorumu

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, katıldığı bir televizyon programında yeni parti kuran isimlerden İdris Bal ve İdris Naim Şahin'i tek tek yorumladı, İdris Bal'ı "egosu çok şişkin, enaniyetli" birisi olarak niteledi. İşte Tayyar'ın Bal ve Şahi

Tayyar'dan bomba İdris Bal yorumu
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, katıldığı bir televizyon programında yeni parti kuran isimlerden İdris Bal ve İdris Naim Şahin'i tek tek yorumladı, İdris Bal'ı "egosu çok şişkin, enaniyetli" birisi olarak niteledi.
 
İşte Tayyar'ın Bal ve Şahin'le ilgili olarak yaptığı yorum:
 
İdris Bal: Hakikaten egosu çok şişkin bir arkadaşımız. Müthiş bir enaniyeti var. Biraz, kendi nefsiyle hareket ettiğini düşünüyorum. Duvara çarpacak ve düşecek. Cemaatin partisi diye düşünüldü ama zannediyorum ki, biraz emrivaki yapıp, cemaatin kendisine destek vereceğini zannetti. Onlar da bu kadar akılsız değiller. Bu kadar strateji yapan, devleti ele geçirmeye çalışan kadrolar herhalde İdris Bal'ın peşine takılıp gitmezler.
İdris Bal'ın bir konuşması vardı hatırlarsanız.
 
Soruyorlar ona, "istifa eden diğer milletvekilleri niye gelmediler" diye. O da, "tren kalktı, bir sonraki trenle gelmek isterlerse gelebilirler. Bir buçuk yıldır bu hareketin önderliğini ben yapıyorum" şeklinde cevap vermişti. Yani önder ve lider özlemi ve hasreti içinde yanıp tutuştuğunu gördük.
 
Bir şımarıklık yaşadı, parti kurdu ama...
 
İdris Naim Şahin: Aynı şekilde, İdris Naim Şahin de öyle. İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde, paralel yapıya çok ciddi destek verdi. Kadroların palazlanmasında epey emeği vardır. Bundan dolayı da onu epey koruyup kolladılar. Kendilerine ait gazetelerde çok ciddi destekler verdiler. Bazı yerlerde ilgi de gördü. Hatta Devlet Bahçeli grup toplantısında kendisine teşekkür etmişti. Karadeniz'e gittiğinde ülkücü gençler onu karşılıyorlardı falan.
 
Orada bir şımarıklık yaşadı. Bir parti kurma yoluna gitti. Aslında, bunların çok stratejik hamleler olduğunu düşünmüyorum. Bazıları şunu söylemeye başladı: Küçük küçük bu partileri kurduruyorlar, yarın öbür gün bir çatı hareketi geliştirip, hepsini birleştirmek gibi bir düşünce var, diyorlar. Ama bunların hepsi bir çatıda bile bir araya gelebilecek ağırlıkta isimler değil. Yani öyle bir genel oluşumun içinde de olmaları mümkün değil.
Tayyar bu açıklamaları Kanal 24 Televizyonunda yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset