Taner Yıldız’dan Terör Ve HDP İle İlgili Açıklamalar

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri milletvekili adayı Taner Yıldız, Ankara'da yapılan terör olayları ilgili olarak, "Türkiye'ye bir korku salmak istiyorlar, bir güvenlik açığı varmış gibi hissettirmek istiyorlar. Ama bunların hiçbir

Taner Yıldız’dan Terör Ve HDP İle İlgili Açıklamalar

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri milletvekili adayı Taner Yıldız, Ankara'da yapılan terör olayları ilgili olarak, "Türkiye'ye bir korku salmak istiyorlar, bir güvenlik açığı varmış gibi hissettirmek istiyorlar. Ama bunların hiçbir tanesine pabuç bırakmayacağız." dedi. Yıldız, konuşmasında HDP'yi de eleştirdi.

Seçim çalışmaları ve bazı açılışlar kapsamında Manisa'ya gelen AK Parti Kayseri milletvekili adayı Taner Yıldız, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği kahvaltılı programa katıldı. Teras 2 Restoran'da gerçekleştirilen kahvaltıda Yıldız'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı eşlik etti. 1 Kasım seçimleri için Türkiye'nin her yerinde yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, yeniden tek başına iktidar olabilmek için meydanlarda olduklarını söyledi. Dün Yeni Asır Gazetesi'ne yapılan saldırıyı kınayan Özdağ, "Türkiye'de özgürlükten ve basın hürriyetinden bahsedenler hatta "Türkiye'de hürriyetimiz kısıtlanıyor, Türkiye'de diktatör var" diyenlere itaf ediyorum bu saldırıyı. Türkiye'de basın her zaman hür kalacaktır. Her fikir Türkiye'de konuşulup, yazılacaktır" dedi.

Konuşmasında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da eleştiren Özdağ, "Timsahın gözyaşları bunlar. Selahattin Demirtaş ve arkadaşlarının iki tane yüzleri var. Doğu'da başka Batı'da başka. Hep iki yüzlü, münafıkça siyaset yapıyorlar. O nedenle bu oyunlara gelmeyeceğiz. 1 Kasım'da teröre karşı, egemen güçlerin taşeronlarına karşı, paralel yapıya karşı direnmek mecburiyetindeyiz kardeşlerim" şeklinde konuştu.

"HERHANGİ BİR BELGENİN, YAPININ ÖRTBAS EDİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısının faillerini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını belirten Taner Yıldız, "Ucu dışarıda da olsa onların tamamının ortaya çıkarmak bizim görevimizdir. Herhangi bir belgenin, herhangi bir yapının örtbas edilmesi söz konusu değildir. Bu manada kamuoyu ile paylaşmayacağımız hiçbir konu yoktur. Şeffaflığa başvurmayacağımız hiçbir konu yoktur. Türkiye'ye bir korku salmak istiyorlar, bir güvenlik açığı varmış gibi hissettirmek istiyorlar. Cumartesi günü olan saldırı çok ciddi bir terör saldırısıdır. Türkiye siyaset tarihine koyu harflerle iz bırakacak bir saldırıdır. Vatandaşımıza korku bırakmak için yapılan bir saldırıdır ama bunların hiçbir tanesine pabuç bırakmayacağız. Biz bütün bu manada Türkiye'nin geleceğine, büyümesine, ilerlemesine katkı sağlayan herkesle bir ve beraberiz ama bunun karşısında olan çifte muhasebe tutan takiye yapan, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altındayken bir PKK'lının tabutunun altına giren bir milletvekilini Türkiye görmek istemiyor. Herkes tercihini yapacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çatısının altına girmek istiyorsanız, milli iraden de bu yönde oy alıyorsanız, oraya gelirsiniz, oranın kurallarına uygun iş yaparsınız. "Ben hem onu yaparım, hem de papatyaların arasından silahla beraber verilmiş pozu çektiririm." Bu tür şeyler kabul edilemez. O yüzden diyorum bir şehidimiz bir damla kanına hiçbir şekilde siyasi istismarın her türlüsüne kesinlikle değişmeyiz. Buna her zaman karşı olduğumuzu belirtmemiz lazım. Parti lideri eş başkanı olduğunu söyleyen biri çıkıyor, patlamadan 8 ile 9 dakika sonra "bu bir devletin yaptığı terördür" diyor. Nereden biliyorsun, nasıl biliyorsun, neye dayanarak konuşuyorsun? Bunlar kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

"YANINDA KARDEŞİ, ARKADAŞI ŞEHİT DÜŞERKEN ÖYLE BİR YAPIYI ÖN GÖREMEZ"

7 Haziran seçimlerinde Şırnak'taki lojmanlarda HDP'ye çıkan oy oranlarıyla ilgili olarak konuşan Yıldız, "Hiçbir polisimiz, hiçbir askerimiz; herkes istediği partiye oy verebilir ama Şırnak'tayken lojmanından yüzde 62 HDP'ye oy çıkan bir yapıyı kurgulayamaz. Buna kimsenin hakkı yok. Yanında kardeşi, arkadaşı şehit düşerken öyle bir yapıyı ön göremez. O demokrasinin haricindeki bir konudur" dedi.

"HDP'NİN VE PKK'NIN CEBREN VE HİLE İLE YAPTIĞI İŞTEN BAHSETMEK GEREKİR"

Yine 7 Haziran seçimlerinde HDP ve PKK'nın Cizre'de cebren ve hile ile iş yaptığını iddia eden Yıldız, konuşmasına şu ifadelere yer verdi:

"Eğer Cizre'de 7 gün sokağa çıkma yasağı ilan ediliyorsa, orada bu ülkeden ayrılmak isteyen yapı bir kalkışmaya, bir isyana yol açıyorsa ve bunu güvenlik güçlerimiz bastırıp, bu konu ile alakalı halkı isyana sevk edenler 4 bin kişi toplayabiliyorsa burada farklı bir şey var demektir. Ben Cizre'deki kardeşlerime de söylüyorum. Cizre, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 94 civarında HDP'ye oy vermiştir. Ben buna bir şey demem. Özgür iradesiyle veriyorsa bizim başımız üstüne. Ama yüzde 94 oy alan bir yerden, 115-120 bin nüfuslu bir yerden eğer 4 bin kişi sokağa dökülüyorsa burada HDP'nin ve PKK'nın cebren ve hile ile yaptığı işten bahsetmek gerekir. Benim Kürt kardeşim oradaki cebir, şiddet ve tehditten hoşlanmıyor. Bunu istemiyor. Tercihini o partiye kullanmış olabilir. O da huzuru, o da istikrarı ve sükuneti istiyor."

Konuşmaların ardından Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Taner Yıldız'a içerisinde mesir macunu ve Manisa'nın yöresel kültürlerinin yansıtıldığı bir sepet hediye ederken, Manisa Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Mübeccel Kafkaslı da Manisalı kadınların kendi işlemeleri olan "Manisa Bezi'ni takdim etti. Yıldız, Manisa bezini boynuna takarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler