Tamaylıgil de mi istifa etti ?

CHP Genel Sekteri Bihlun Tamaylıgil'in de istifa ettiği iddia edildi.

Tamaylıgil de mi istifa etti ?

CHP'nin ikinci adamı Gürsel Tekin'in istifasından sonra CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'in de görevinden istifa edeceği iddia edildi.

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil'in de bugün istifa edeceği öğrenildi. Tamaylıgil'in CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimine ilişkin olarak Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve rahatsızlıklarını dile getirdiği belirtildi.

gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Kemal kılıçdaroğlu'na "İstanbul ve Ankara'daki il başkanlığı seçimleri doğru bir eksende yürümüyor" dedi. Tamaylıgil, İstanbul İl Başkanlığı'nın başarısız olduğunu ve mevcut yönetimin İstanbul'u yerel seçimlere taşıyamayacağını söyledi. CHP içindeki bazı genel başkan yardımcılarının, Kılıçdaroğlu adına ilçe başkanlarına talimat vermesinden rahatsız olduğunu da ifade eden Tamaylıgil'in "İşi gücü bıraktık, delege seçimlerine boğulduk" yönünde eleştiriler getirdiği de ifade edildi.

Tamaylıgil'in eleştirileri karşısında "değişen bir durumun olmadığı"nı görmesi üzerine "istifa kararı aldığı" öğrenildi. Tamaylıgil'in istifasını bugünkü MYK toplantısında Kılıçdaroğlu'na sunması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset