Tam 50 vekil istifa istedi

Eski CHP milletvekilleri, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan mağlubiyetin ardından başarısızlığın sorumlusu olarak ilan ettikleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu’nu istifaya çağırdı. CHP eski İzmir Milletvekili Kemal Anadol ve CHP’li eski milletveki

Tam 50 vekil istifa istedi
Eski CHP milletvekilleri, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan mağlubiyetin ardından başarısızlığın sorumlusu olarak ilan ettikleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu’nu istifaya çağırdı.
 
CHP eski İzmir Milletvekili Kemal Anadol ve CHP’li eski milletvekilleri parlamentoda düzenledikleri basında toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdı. 50 eski milletvekilinin altında imzası bulunan basın açıklamasını okuyan Kemal Anadol, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nın adaylığının kendilerinde hayal kırıklığına neden olduğunu daha önceden açıkladıklarını söyledi.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan sonucun başarısızlık olduğunu belirten ve “Başarısızlık kadar vahim olan bir başka durum da Genel başkanın bunun vahametini kavrayamamış görünmesidir” ifadelerini kullanan Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu’nun İhsanoğlu’nu aday göstererek risk aldığını, bu riskin bedelinin ödenmesi gerektiğini belirtti. Anadol, “Çağdaş demokraside bunun yolu Genel Başkanlıktan istifa etmektir. Sorumluluk doğrudan doğruya uyarıları dikkate almadan ve partinin yetkili kurullarında görüşülüp karar alınmadan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu çatı aday olarak öneren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na aittir” dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kurultayın toplanabileceği yönündeki açıklamasını olumlu karşıladıklarının altını çizen Anadol, “Hem CHP’nin hem de Türkiye’nin bir kadro değişimine ihtiyacı vardır” diye konuştu.
 
Genel Başkanlığa aday olması muhtemel olan Muharrem İnce’ye destek verip vermeyeceklerinin sorulması üzerine Anadol, ”Biz her CHP üyesinin Muharrem İnce gibi adaylığını gayet doğal karşılıyoruz. Biz bu toplantıyı bazı adaylara destek olmak için yapmıyoruz, tamamen ilkesel bir tavır sergiliyoruz. Risk aldığını söyleyen Genel Başkanın aldığı riskin gereğini yerine getirmesini istiyoruz. Muharrem İnce ‘Ekmeleddin İhsanoğlu adını televizyondan öğrendik’ dedi. Bir Genel Başkan Grup Başkanvekillerinden bile çıkartacağı cumhurbaşkanı adayının adını saklı tutuyor. Bu Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içi demokrasi anlayışını en somut şekilde sergileyen bir şeydir. Biz CHP’nin raydan çıkmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler