"Taksimi Ezelim" sloganı için önerge!

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Afrika gezisi dönüşünde Atatürk Havalimanı’nda yapılan karşılamayla ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.CHP Kı

"Taksimi Ezelim" sloganı için önerge!

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Afrika gezisi dönüşünde Atatürk Havalimanı’nda yapılan karşılamayla ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Atatürk Havalimanı’nda izinsiz yapılan gösteriye polisin neden müdahale etmediğini ve kışkırtıcı sloganlar atanlar hakkında yasal işlem yapılıp yapılmayacağını İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yanıtlamasını istedi. Kesimoğlu, şunları sordu:

"Atatürk Havalimanı miting alanı mıdır? 7 Haziran gecesi 01.40’ta Afrika gezisi dönüşü Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirdiği 'miting' için Valilik’ten yazılı izin alınmış mıdır? Eğer izin alınmadıysa AKP’lilerin düzenlediği gösteri yasa dışı değil midir? Kanunsuz gösteriye Twitter’dan ve SMS yoluyla çağrı yapan AKP’liler ile ilgili yasal bir işlem yapılacak mıdır? Gösteri yasadışı ise neden polis anons yapıp tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etmemiştir? Başbakan Erdoğan’ı her yurt dışı gezisinden dönüşünde havalimanında seçim otobüsü mü karşılamaktadır? İstanbul Belediyesi izinsiz bir mitinge destek vererek metro çalışma saatlerini 04.00’e kadar uzatarak suça iştirak etmiş olmuyor mu? İzinsiz bir gösteriye destek veren belediye görevlileri ve AKP yetkilileri hakkında gerekli yasal işlem yapılacak mıdır? 'Yol ver gidelim, Taksimi ezelim. İşaretin yeter' gibi bölücü ve kışkırtıcı sloganları atanlar hakkında yasal işlem yapılacak mıdır?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler