Suriye Tezkeresi TBMM'de

 Suriye'nin Akçakale'ye düşen top mermisinin ardından tezkere için toplayan TBMM, kapalı oturup gerçekleştiriyor. Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Suriye konusunda verilen tezkerenin görüşmelerinin, Tbmm Genel Kurulu'nda, kapalı oturumla yapıl

Suriye Tezkeresi TBMM'de

 

Suriye'nin Akçakale'ye düşen top mermisinin ardından tezkere için toplayan TBMM, kapalı oturup gerçekleştiriyor.
 
Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Suriye konusunda verilen tezkerenin görüşmelerinin, Tbmm Genel Kurulu'nda, kapalı oturumla yapılacağını bildirdi.
 
Canikli, Tbmm Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'la yapılan toplantının ardından gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Canikli, Suriye konusunda verilen tezkerenin görüşmelerinin, Tbmm Genel Kurulu'nda, kapalı oturumla yapılacağını bildirdi.
 
CHP TEZKEREYE HAYIR DİYECEK
Suriye tezkeresi öncesi basına kapalı grup toplantısı düzenleyen CHP'de tezkereye hayır oyu verilmesi kararı alındı.
 
MHP NE YAPACAK?
Vural, Tbmm'de, gazetecilerin, MHP'nin, Suriye konusunda TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi de dahil Hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'ne ne oyu vereceğine ilişkin soruya, "Sağlıklı bir değerlendirme yapıyoruz. Türkiye'nin menfaatine göre davranacağız" karşılığını verdi.
 
BDP HAYIR DİYECEK
CHP, kararını netleştirmek için Meclis grubunu toplarken, BDP ise 'hayır' diyeceğini net şekilde ortaya koyan tek parti oldu. Tezkerenin 'gizli' oturumda görüşülmesi beklenirken, kabul edilmesi için 'salt çoğunluk' yeterli olacak.
 
KİM NASIL OY KULLANACAK?
Hükümetin getirdiği bir tezkere olmasına karşın Suriye tezkeresine AK Partili vekillerin tamamının 'evet' oyu vermeyebileceği söyleniyor.
 
Türkiye'nin Suriye konusunda dikkatli olması ve savaşa çekilmek istendiğini düşünen bazı AK Partili milletvekillerinin tezkereye karşı 'evet' demeyeceği belirtiliyor. Ancak herşeye rağmen Mecliste 326 sandalyesi bulunan Ak Parti'nin, tezkereyi tek başına çıkarabilecek konumda olduğunu ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset