Suriye ile tüm kapılar kapanıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı günden güne karmaşanın artarak devam ettiği Suriye ile ilgili önemli bir karar verdiklerinin açıkladı. Yazıcı, "Suriye ile tüm sınır kapıları kapatılıyor" dedi.Türkiye, Suriye'ye karşı ekonomik yaptırım kararı aldı.

Suriye ile tüm kapılar kapanıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı günden güne karmaşanın artarak devam ettiği Suriye ile ilgili önemli bir karar verdiklerinin açıkladı. Yazıcı, "Suriye ile tüm sınır kapıları kapatılıyor" dedi.

Türkiye, Suriye'ye karşı ekonomik yaptırım kararı aldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Suriye ile tüm sınır kapılarının bugünden itibaren kapatılacağını açıkladı.

 

NE SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE NE DE TÜRKİYE'DEN SURİYE'YE

Ne Türkiye'den Suriye'ye, ne de Suriye'den Türkiye'ye TIR'ların geçişi yapılamayacak. Ancak üçüncü ülkeye geçiş varsa izin verilecek. 900 kilometrelik sınır boyunca Suriye ile 13 adet sınır kapısı bulunuyor. Cilvegözü (Hatay), Öncüpınar (Kilis) ve Karkamış (Gaziantep) dışındakiler zaten fiili olarak kapalı bulunuyordu. Geçtiğimiz günlerde Türk TIR'ları yağmalanmış ve yakılmıştı. Sınır kapılarının kapatılması sadece TIR geçişlerini etkileyecek; sığınmacıların durumunu değiştirmeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler