Suriye için kritik karar!

 ABD Suriye'nin başkenti Şam'daki Büyükelçiliğini kapattı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin başkenti Şam'daki Büyükelçiliğin kapatılmasının ardından Şam Büyükelçisi Robert Ford ve diğer 17 diplomatın Suriye'den ayrıldığını bildirdi.Bakanlık yetkilileri

Suriye için kritik karar!

 

ABD Suriye'nin başkenti Şam'daki Büyükelçiliğini kapattı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin başkenti Şam'daki Büyükelçiliğin kapatılmasının ardından Şam Büyükelçisi Robert Ford ve diğer 17 diplomatın Suriye'den ayrıldığını bildirdi.

Bakanlık yetkilileri, Ford'un gün içinde Suriyeli yetkilileri ülkeden ayrılacağı konusunda bilgilendirdiğini, iki diplomatın havayoluyla, diğerlerinin de karayoluyla Ürdün'e gittiğini belirtti. Dİplomatların ABD'ye döneceği kaydedildi.

"SURİYE HALKININ ELÇİSİ"

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland da yaptığı yazılı açıklamada, Ford'un halen "Suriye ve halkının" elçisi olduğunu, Ford'un, Suriye muhalefetiyle temasını devam ettirerek ve Suriye halkının barışçı siyasi geçiş arayışını destekleyerek bu ülkeyle ilgili çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, geçen ay, Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad yönetiminin elçiliğin güvenliğini artırmaması halinde elçiliğini kapatacağı uyarısında bulunmuştu.

OBAMA "SAVAŞSIZ ÇÖZÜM" DEMİŞTİ

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye meselesini dış askeri müdahale olmadan çözmenin önemli olduğunu belirtti.

Obama, NBC'deki "Today" programında, tüm koşulların, ABD ve müttefiklerinin Libya'daki askeri operasyonuna benzer bir müdahaleye elvermediğini söyledi.

ABD Başkanı, Suriye'de müzakere yoluyla çözümün mümkün olduğunu da kaydetti.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın iktidarı bırakması taleplerini sürdürdüklerini söyleyen Obama, Amerikan yönetiminin Suriye'deki şiddetle ilgili tutumunu savundu.

BİR ÇAĞRI DA İNGİLTERE'DEN

İngiltere de istişare için Şam elçisini çağırdı. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriye'deki şiddet olaylarının tırmanması nedeniyle Şam Büyükelçisinin istişarelerde bulunmak amacıyla geri çağrıldığını bildirdi.

Hague İngiliz parlamenterlere yaptığı açıklamada, Suriye'deki Beşşar Esad rejiminin muhaliflere yönelik aldığı sert tedbirlerden duyduğu tiksintiyi bir çok kanaldan ifade eden İngiltere'nin, Suriye rejimine bu mesajı iletmek amacıyla Suriye'deki büyükelçisini geri çağırdığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset