“Suriye bataklığında ne işimiz var?”

Trabzon MHP Milletvekili Koray Aydın Türkiye’nin Gündemine oturan bir kongreden çıktıklarını söyleyerek “ MHP’nin iktidar yürüyüşüne bir katkı sağladığımıza inanıyorum. Bu son kongre gösterdi ki kitleleri arkamıza aldık. Siyasi partiler meşru zeminlerde ç

“Suriye bataklığında ne işimiz var?”

Trabzon MHP Milletvekili Koray Aydın Türkiye’nin Gündemine oturan bir kongreden çıktıklarını söyleyerek “ MHP’nin iktidar yürüyüşüne bir katkı sağladığımıza inanıyorum. Bu son kongre gösterdi ki kitleleri arkamıza aldık. Siyasi partiler meşru zeminlerde çalışır ve bizde bu zeminde yürüyoruz.”ifadelerini kullandı.

Aydın,” Genel merkez kongre sürecinde her zaman avantajlı başlar çünkü delege belirleme imkanları onlarda. Kongre bitti ve sonuçlar açıklandığında aldığım oy karşısında çok üzülmüştüm ve böyle bir üzüntü daha önce hiç yaşamamıştım. Sonra sabah dışarı çıktığımda gördüm ki aslında ben kaybetmedim kazandım. Şahsıma gelen telefonlar gerçekten bu kadar oy alacağını tahmin bile etmemiştik bileseydik size oy verirdik.”şeklinde konuştu.

Trabzon’a gittiğimde hemşerilerinin kendisine “sen kazandın” söylediğini ifade eden Aydın, “ Trabzon’a gittiğimde yanıma insanlar geldi. bana sen moralini bozma bu kadar oy aldın her şeye rağmen orada Trabzon en iyi şekilde temsil ettin söylemleri bana güç kattı. AKP kongre sürecini yakından takip etti. Bizzat benimle ilgili olan konuları yakından izlediler.  Genel Başkan olmamı istemeyen grup oldular.”dedi.

“MHP’de Öze dönüş başladı”

MHP’de öze dönüşün başladığını belirten Aydın, “ Almış olduğum oy gösterdi ki MHP’de öze dönüş başladı. Genel Merkezin bana karşı tüm olumsuzları karşısında bu kadar oy olmam parti içinde değişim istenildiğinin bir ifadesi. Buda gösteriyor ki partide öze dönüş başladı.”şeklinde konuştu.

Böyle 15 yıldır tek bir adamın genel başkanlık yaptığı partilerde alttan gelen kişilerin çok çalışması gerektiğinin de altını çizen Aydın, “ kökleşmiş bir yarışta alttan gelenlerin çok çalışması gerek fakat görüyoruz ki almış olduğumuz bu oylar gösteriyor ki MHP genel merkezi daha çık çalışacak. Çalışmakta zorunda. Olmazsa olmazımız bizim üreden bir genel merkez. Almış olduğumuz bu oy oranı da bunu başardığımız göstergesi.”dedi.

 

“Her şeye muhalefet etmek muhalefetlik değildir”

Türkiye’de muhalefetliğin yanlış anlaşıldığını söyleyen Aydın, “ muhalefet demek körü körüne her şeye karşı çıkmak değildir. Bahçeli’nin bazen Başbakan’a destek vermesine bende katılıyorum. Bazı durumlar vardır ki ülke sürecini zor durumlara sokacak. Bu durumlara muhalefet olmamız gerek. Muhalefet olmakta öyle olduğu ,yerden değil halkın değerlerine zara gelecek noktada halkın yanına inerek onların söylemlerini dinleyerek muhalefetlik yapmamız gerekli eğer bu durum böyle olmaz ise süreç karışır. Vatandaşın başı öne eğildiğinde üzüntüsünde yanına giderek acısını paylaşmaktır muhalefetlik.”söyledi.

Yeni bir yapı oluşturacaklarını belirten Aydın, “yeni bir yapı oluşturmamız gerekli.  Muhalefetler böyle yapılar oluşturarak halkına daha güvenli ortamlar sağlamsı gerekli bu süreci böyle sağlar isek Türkiye’de daha önemli muhalefet olmuş oluruz. Bunu boşluk olarak görüyoruz yani oturarak olmaz muhalefet.”dedi.

Aydın, “ ülkenin tarımcı ektiğinin karşılığını alamıyor.  Memuru ise ocak ayında alması gereken farklarını Temmuz ayında almaya başladı. Ülkede kriz gitgide büyüyor bu durumlar muhalefet olmak gerek. Bunlara ses çıkarmak gerek sokaklara çıkıp hak aramak gerek benim bahsetmiş olduğum muhalefetlik olgusu budur. Diğer muhalefetlik ise sadece yanılgıdır.”şeklinde konuştu.

“Suriye bataklığında ne işimiz var?”

Suriye bataklığının içine Türkiye’nin sokulduğunu ifade eden Aydın, “ bugün Türkiye Suriye bataklığının içersinde duruyor. Görüyoruz ki bu bataklı bizi zor duruma bırakmak üzere. Irak’ta kümelenmiş PKK Suriye’de oluşturulan yeni düzensiz dünya içersimde güçlenmeye başladı bu böyle olmamalı. Bizim ne işimiz Suriye ile oradaki olayların sorumluları bile çekmiş gitmiş bize orayı bırakmış. Biz güya demokrasi adı altında iş yapıyoruz biz bataklıktan sürünüyoruz.”dedi.

Türkiye’de bir korku imparatorluğu kurulmak istendiğini söyleyen Aydın, “ ülkede kimsenin sesi çıkmıyor basın susturulmuş. İşçiler ve memurlar susturulmuş esnaf bile susturulmuş bu böyle olmamalı. Kimse istediği partiye üye olamıyor neden ülkede korku imparatorluğu varda ondan. Bu yapılmak isteneler karşısında susmamalıyız.”söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset