"Sürecin aktörleri mutakabat içinde"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çözüm sürecinin devam edeceğini belirterek, "Şahsen başka bir seçenek düşünülmesini dahi istemiyorum. Bölgemizdeki insanlar bu 6 aylık sürede, deyim yerinde ise huzur ve güven lezzetinin tadına vardılar. Süreci

"Sürecin aktörleri mutakabat içinde"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çözüm sürecinin devam edeceğini belirterek, "Şahsen başka bir seçenek düşünülmesini dahi istemiyorum. Bölgemizdeki insanlar bu 6 aylık sürede, deyim yerinde ise huzur ve güven lezzetinin tadına vardılar. Sürecin temel siyasi aktörleri sürecin devamı için mutabakat içindedirler. Türkiye'nin demokratikleşmesi devam ediyor. Demokratikleşme adımları vakti gelince açıklanacaktır" dedi.

Diyarbakır'da iftar yemeğinde basın mensupları ile bir araya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, sorularıyanıtladı. Eker, Şırnak Havalimanı'na Kürt siyasetçi Şerefettin Elçi'nin adının verilmesiyle ilgili bir soruya, "Şerafettin Elçi uzun yıllar siyaset yapan ve aynı zamanda Bakanlık da yapmış sevilen ve sayılan bir insandı. Ben de Kürdüm dediği için yargılanan, ceza alan ve mücadele veren bir siyaset adamıydı. Şırnak havaalanına isminin verilmesi Başbakanımızın takdiriydi, biz de destek verdik. Bu bir jest değil, kadirşinaslık ve bir vefadır" diye konuştu.

'SÜRECİN TEMEL SİYASİ AKTÖRLERİ MUTABAKAT İÇİNDEDİR'

Çözüm süreci ile ilgili soruları da yanıtlayan Eker, sürecin devam ettiğini ve edeceğini kaydederek şunları söyledi:

"Şahsen başka seçenek düşünülmesini dahi istemiyorum. Bu işin tereyağından kıl çeker gibi rahat olmayacağını biliyorduk. Sorunlar, provokasyonlar çıkacağını biliyorduk. Herkes barışı aynı arzu ile istemiyor olabilir. Başından beri bazı provokatif eylemler oldu. Genel gidişine bakmamız lazımdır. Sürecin siyasi aktörü olan AK Parti ve sürece dahil olan BDP, bu işin diyalog ve müzakere ile uzlaşarak çözüleceğine inanıyor. Bölgemizdeki insanlar bu 6 aylık sürede deyim yerinde ise huzur ve güven lezzetinin tadına vardılar. Sürecin temel siyasi aktörleri sürecin devamı için mutabakat içindedirler. Türkiye'nin demokratikleşmesi devam ediyor. Bu demokratikleşme adımları vakti gelince açıklanacaktır."

PKK yöneticilerinin hükümetin adım atmamasına yönelik açıklamaları ve dağa çıkışların artığı ile ilgili haberlerin hatırlatılması üzerine Eker, "PKK veya başka çevrelerin açıklamalarından çok, devletin ilgili kurum ve kuruluşlarının yaptığı görüşme ve müzakerelere itibar ediyoruz. Çözüm süreci ile birlikte dağa çıkışlarda artış olup olmadığı ile ilgili bilgim yoktur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler