'Sultan Recep’e kalacağını kim söyledi'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AK Parti iktidarına yüklenerek, "Dediğim dedik, çaldığım düdük deyip iktidar sarhoşu oldular. 2071’e kadar etlerinizde boza pişireceğiz diyorlar. Bu dünya Sultan Süleyman'a kalmadı, Sultan Recep'e kalacağını kim söyle

'Sultan Recep’e kalacağını kim söyledi'
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AK Parti iktidarına yüklenerek, "Dediğim dedik, çaldığım düdük deyip iktidar sarhoşu oldular. 2071’e kadar etlerinizde boza pişireceğiz diyorlar. Bu dünya Sultan Süleyman'a kalmadı, Sultan Recep'e kalacağını kim söyledi size" dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında bugün Çorum’a gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumartesi Pazarı'nda miting düzenledi. Emek Partisi Genel Başkanı Selman Gürkan, HDP İzmir Milletvekili Adayı sanatçı Pınar Aydınlar ve 600 civarında partilinin katılımı ile gerçekleştirilen miting için emniyet güçleri de alanda kuş uçurtmadı. Miting de AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Figen Yüksekdağ, yeni bir yaşamı inşa etmek için, bugüne kadar sömürenlere mücadele göstermek için yola çıktıklarını dile getirdi. Yüksekdağ, "Biz günün bütün mücadele değerlerini emeğin ve özgürlüğün değerlerini sırtlandık. Arkamızda denizlerin mahirlerin omuzladığı bir yük var. Biz bu yükü yıllarca onurla yükle gururla taşıdık. Şimdi bu yükü menzile yani halkların demokratik iktidarına taşıma vakti geldi. Bize yaşamdan uzak baskı ve ölüm çizgisini dayattılar. Çorum'lular bu katliamları çok iyi bilir. Bu güzel yurdun dört bir yanını ölüm ve katliamla anılmasını gerici bu faşist zihniyeti artık Çorum'da, Dersim'de, Maraş’ta büyük insanlığın yeniden yazdığı tarihle anılacak. Bu zamana kadar bizim tarihimizi bizim adımızı yazdılar. Katliam ve sömürüyle yazdılar. Tarihin kalemini artık elimize aldık" diyerek şöyle devam etti:
 
"Yıllar boyunca baskılarla, yasaklarla, yaşam hakkı özgürlük mücadelemizin önüne geçmeye çalıştılar. Yani şimdi HDP zamanında bütün barajları bütün sınırları yıkıp geçiyoruz. Eğer bugün bizler karşısındakilere korku ve telaş salarak yürümeye devam ediyorsak, bugüne kadar metanet ve değerlerimize bağlılımızdandır. Karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşmadık, biz onlar gibi. Biz o barajı yıkacağız ve sizde o barajın altında kalacaksınız. Her yere partimiz ve partili arkadaşlarımız için karanlık propanganda yapılıyor. Arkadaşlarımıza saldırıyorlar. Onların bildiği tek şey yakıp yıkmak. Neden her gün HDP ye saldırı kampanyası düzenliyorsunuz. Madem arkanda yüzde 52 oyun var niye rahat değilsin. Niye besmele gibi her söze HDP’ye saldırarak başlayıp bitiriyorsun. Dediğim dedik, çaldığım düdük deyip iktidar sarhoşu oldular. 2071'e kadar etlerinizde boza pişireceğiz diyorlar. Bu dünya Sultan Süleyman'a kalmadı, Sultan Recep'e kalacağını kim söyledi size. Hepimize tepeden bakan Cumhurbaşkanı ve Başbakan yani cumhurbaşkanı yardımcısı iktidarı tek başına kurabilme telaşında."
 
Mitingin ardından Figen Yüksekdağ, karayolu ile Çorum'dan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler