SP'den Davutoğlu'na tepki

 Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Suriye'deki olaylarla ilgili olarak, ''TBMM acilen meseleye el koymalıdır. Ahmet Davutoğlu ile veya çevresindeki bir takım bürokratlarla yürümüyor, yürümez'' dedi.Kamalak, partisinin Kahramanmaraş il başkanlı

SP'den Davutoğlu'na tepki

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Suriye'deki olaylarla ilgili olarak, ''TBMM acilen meseleye el koymalıdır. Ahmet Davutoğlu ile veya çevresindeki bir takım bürokratlarla yürümüyor, yürümez'' dedi.

Kamalak, partisinin Kahramanmaraş il başkanlığınca düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, iktidarları döneminde en düşük memura yüzde 132 zam yaparak alın terine ve emeğe sahip çıktıklarını belirtti.

 

O dönemde sömürü havuzlarını kıstıklarını, holdinglerin havuzlarına akan alın terini vatandaşın mutfağın, cebine çevirdiklerini ifade eden Kamalak, ''Son 50 yıldır iki yakası bir araya getirilemeyen bütçeyi denk yaptık. Peki bizden sonra denk bütçe oldu mu? Havuz sistemi diye bir sistem var mı? Bu ülkenin yaşanabilir bir ülke haline getirilmesini istiyorsanız bu ülkeyi gelin beraberce kuralım. Şehit kanlarını beraberce durduralım. Akan gözyaşlarını, annelerini gözyaşlarını beraber bitirelim. Gençlerimiz ölmesin'' diye konuştu.

 

AK Parti, MHP, CHP ile kardeş olduklarını ancak kardeşlerin yanlış yaptığını, ayrıca kardeş olmanın aynı şekilde düşünmeyi gerektirmediğini belirten Kamalak, Türkiye'nin şu anda Suriye üzerinden adım adım bataklığa, savaşa sürüklendiğini savundu. Kamalak şunları kaydetti:

 

''Hükümet gaflet içerisinde yanlış yapıyor. Bu böyle gitmez. Uzun vadede İslam birliğini kurmak mecburiyetindeyiz. 60'dan fazla İslam ülkesi var. Her ülkenin kendisine ait bağımsız ordusu var ama orduların hiçbirisi dışarıdan gelecek saldırıyı önleyecek güçte değildir. Peki bu Müslüman ülkeler bu orduları niçin besliyor? Bir birlerini tehdit için besliyor. Diyoruz ki gelin kardeşlerim bir zincirin halkası gibi bir olalım, barış barış zinciri oluşturalım. Güçlerimizi de bir birimize tehdit olsun diye değil iş birliği yapalım İslam barış gücünü kuralım.''

 

Bir gazetecinin ''HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye katılması gündemde ne düşüyorsunuz'' sorusuna Kamalak, ''Şaşılacak bir şey yok, beklenen bir şeydi. Çünkü Numan Bey milli görüşü, Saadet Partisi'ni AK Parti'ye dolayısıyla Avrupa Birliği'ne (AB) yamamak istiyordu. Ama cenab-ı Allah O'na bu imkanı vermedi. Tayyip Bey her ne kadar milli görüş gömleğini çıkardım dese de onun yine özünde bir kenarında milli görüş kırıntısının kaldığını düşünüyorum. Ama Numan Bey hiçbir zaman milli görüşçü olmadığı kanaatindeyim'' karşılığını verdi.

 

-Suriye'deki olaylar

 

Suriye'de yaşanan olayların sorulması üzerine Kamalak, şunları kaydetti:

 

''Asıl hedef Türkiye'dir. Türkiye adım adım savaşa sürüklenmek isteniyor. Türkiye bu oyuna gelmemelidir. Suriye üzerinden savaşa girecek olursa Türkiye bölünür. Bu siyonizmin, küresel emperyalizmin hedefidir. Asıl amaç büyük İsrail devletir. Türkiye bu oyuna gelmemelidir. Başbakan 'Kuzey Suriye'de Türkiye'nin aleyhine bir oluşuma izin vermeyiz' diyor. Bundan 15-20 yıl öncesi aynı sözleri dönemin yöneticileri Kuzey Irak için söylemiyor muydu? TBMM acilen toplanıp meseleye el koymalıdır. Ahmet Davutoğlu ile veya çevresindeki birtakım bürokratlarla yürümüyor, yürümez.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset