SP'de Fatih Sultan Mehmet taktiği

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, önümüzdeki yıl Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesi ilk seçim gezisini Trabzon'a yaptı. Seçimlere 6 ay gibi kısa bir süre kaldığını kaydeden Erbakan, "Fatih Sultan Mehmet gibi İstanbul'un ardından

SP'de Fatih Sultan Mehmet taktiği

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, önümüzdeki yıl Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesi ilk seçim gezisini Trabzon'a yaptı. Seçimlere 6 ay gibi kısa bir süre kaldığını kaydeden Erbakan, "Fatih Sultan Mehmet gibi İstanbul'un ardından Trabzon'a geldik" dedi.

Partisinin Trabzon İl Kongresi'nin yapıldığı Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu'nda 'Mücahit Erbakan, Efsane Başbakan Necmettin Erbakan' sloganlarıyla karşılanan Erbakan, korumaları eşliğinde kürsüde bulunan sandalyeye oturarak konuşmasını yaptı. "Trabzon'un asli, Rize'nin fahri hemşehrisiyim" diyen Erbakan "Kalpten kalbe yol vardır. Beni ne kadar sevdiğinizi biliyorum. Çünkü aynı sevgiyi bende kalbimden size hissediyorum. Biraz evvel kıymetli profesörün ifade ettiği gibi 6 ay sonra seçim var, seçim çalışmaları için muhteşem bir kongre yaptık, arkasından çalışmaları başlattık, çalışmalar başlarken Eyüp Sultan'ın huzurunda yaptığımız duayla başladık, bu duanın ardından konferanslar verdik, besmeleyi çektik şimdi ilk adımımızı atıyoruz. Bu adımı Trabzon'dan atıyoruz, tıpkı Fatih Sultan Mehmet gibi, İstanbul'un ardından Trabzon'a geldik. Çünkü Trabzon'umuz Karadeniz'in incisi Türkiye'nin gözbebeğidir, imanlı kardeşlerimizin kalesidir. Sadece Trabzon'un değil bütün Türkiye'nin manevi önderlerini yetiştiren kıymetli ilimizdir. Haziran 2011 tarihindeki seçimler gibi çok büyük bir tarihi olayın adımını atarken, 'Bunu Trabzon gibi muhteşem bir şehrimizden başlatmak çok isabetli bir hareket olacaktır' diyerek bunu bilerek çalışmalarımızı Trabzon'dan başlatıyoruz. Bu çalışmalarımızı Türkiyemizini ve insanlığın kurtuluşuna vesile kılsın. Önümüzde yıl yapılacak seçimler rastgele bir seçim değildir. Sultan Fatih'teki döneme mi döneceğiz yoksa İsrail'e uşak mı olacağız. Vereceğimiz kararın varacağı sonuç budur. Bu kadar önemli tarihi bir seçimin başlangıcındayız. 6 ay seçimler için çok kısa bir zamandır, buna yığınak çalışması denir, şu anda bunu yapıyoruz, Hata yapmamız lazım, canla başla çalışmamız lazım plan ve programlarımızı arkadaşlarımızla iki aydan beri bütün detaylarıyla hazırladık, Cenab-ı Allah muvaffak etsin" ifadelerini kullandı.

"Trabzon'un sokaklarında yürürken ilkokul çocukluğumu yeniden yaşadık" diyen Erbakan "Belediye Meydanı'nın önünde nasıl rozet dağıtırdık, okullarımıza nasıl gidip gelirdik. Trabzon'u böylece bir kere daha teneffüs etme şansı bulduk. Bundan dolayı hayatımın en büyük bahtiyarlıklarından birini daha yaşadım. Trabzon'da oturduğunuz için şükredin. Sadece coğrafi yapısı itibariyle değil aynı zamanda hakikaten inşallah, yakın bir gelecekte bütün dünyanın merkezi haline gelecek. Milli görüş sayesinde öyle ki Asya'da yapılan mallar Trabzon'a gelecek, buradan Avrupa'ya gidecek. Avrupa'da yapılanlar Trabzon'a gelecek, buradan Asya'ya gidecek. Trabzon yapacağımız büyük bir serbest bölgeyle dünyanın merkezi haline gelecek ve hak ettiği şerefli mevkiye gelecek. Trabzon'a ne yapsak azdır, şimdi milli görüşün kendisi geliyor, bundan önce yaptığımız çalışmalar milli görüşün kokusuydu" şeklinde konuştu.

"EVLATLARIN İKTİDARDA DİYORLAR"

Erbakan, "Bana diyorlar ki, hocam, siz milli görüş hareketini başlattınız, iki tane cumhurbaşkanı yetiştirdiniz, dört tane başbakan yetiştirdiniz, evlatlarınız iktidarda iyi kötü idare ediyorlar sen bunlara 'aferin evlatlarım' desen etrafında pervane olurlar. Neden bunları kullanıp, bunlar vasıtasıyla, milletin teveccühünü, sevgisini kazanmıyorsun. 'Bunların yaptıkları politikalar yanlıştır' demek suretiyle diğer bir yola sapıyorsun, Trabzon kongremiz gibi tarihi bir toplantıda bunu açıklamak istiyorum. Mesele hakla batıl meselesidir. Önümüzdeki seçimlere giderken siyonizmin aklı fikri Saadet Partisi'ndedir. Türkiye'de 6-7 tane parti var bunlar içinde Saadet Partisi bir yana 61 tanesi bir yana. Çünkü o 61 siyonizmin evladı gibidir, hangisi iş başına gelse siyonizm onları kullanıyor ama ah bu Saadet Partisi yok mu ecdadı gibi yeni bir dünya düzeni kurmak için çalışıyor bunun için siyonizm Saadet Partisi'nin hiç sevmez" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Erbakan'a isminin yazılı olduğu Trabzonspor forması ve TS arması bulunan bakır tepsi hediye edildi.

Öte yandan SP İl Kongresi'ni AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, CHP İl Başkanı Yavuz Karan ile çere illerden gelen partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler