SP Trabzon adaylarını açıkladı

Saadet Partisi Trabzon’da belediye başkan adaylarını açıklarken sadece 1 ilçeyi açıklamaması dikkat çekti. Trabzon Büyükşehir adayı ise Çömlekçi Geri Dönüşüm Projesinde Belediye ile büyük çatışmalar yaşayan Dursun Ali Düzenli oldu.Saadet Partisi Trabzon İ

SP Trabzon adaylarını açıkladı

Saadet Partisi Trabzon’da belediye başkan adaylarını açıklarken sadece 1 ilçeyi açıklamaması dikkat çekti. Trabzon Büyükşehir adayı ise Çömlekçi Geri Dönüşüm Projesinde Belediye ile büyük çatışmalar yaşayan Dursun Ali Düzenli oldu.

Saadet Partisi Trabzon İl Teşkilatı, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlenen tören ile Trabzon Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adaylarını tanıttı. Aday tanıtım törenine SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ile çok sayıda partili katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Her seçim önemlidir, önümüzdeki seçim daha da önemlidir. Çünkü toprak ayağımız altından kayıyor" dedi.

Kamalak, Trabzon'da Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde partisinin aday tanıtım toplantısında, yerel seçimde Türkiye'nin sadece belediye başkanlarını değil, yönünü de belirleyeceğini vurguladı.

"Milli görüş arabasının" İslam birliğine gittiğini belirten Kamalak, şöyle devam etti:

"Her seçim önemlidir, önümüzdeki seçim daha da önemlidir. Çünkü toprak ayağımız altından kayıyor. 30 Mart'ta sandık başına gittiğiniz zaman hangi yöne gitmek istediğinize karar vereceksiniz. Bu seçim, yön belirleme seçimi olacaktır. Amacımız, tüm insanlığın huzur ve saadeti için hakkı hakim kılmaktır. Hoşgörüyü, kardeşlik hukukunu asla ve asla boş bırakmayacağız. Hep bunun için çalışacağız. Onun için oy kullanırken son derece dikkatli olmalıyız."

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Tanıtım töreninde ilk olarak SP Trabzon İl Başkanı Mahmut Çizmecioğlu, konuştu. Çizmecioğlu, “Sonuçları ileriye dönük siyaseti de belirlemesi açısından 30 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler seçimini çok önemsiyoruz. Bizim çok önemsediğimiz bir inancımız var. İnsan gezegenimizin en gelişmiş varlığı. İnsanın bazı yeteneklerden donatılmış olmasından kaynaklanır. İnsan düşünme ve irade yeteneklerine sahiptir. İrade davranış ve eylemlerini akla uygun yetisidir. Ünsiyet, alışkanlık birlikte düşüp kalkmak ahbaplıktır” dedi.

YÖNETİCİLER ÇATIŞMALARA NEDEN OLUYOR
Bugün ki ortamda yöneticilerin çatışmalara neden olduğunu kaydeden Çizmecioğlu, “Meclisler ülkelerin en yetkili kurumlarıdır. Mecliste hiçbir zümre yada grup hiçbir üstün emretme gücüne sahip olamaz. Toplumda üstün emretme gücüne sahip tek milletin kendisidir. Bugün ki ortamda meclisi oluşturan siyasi partiler bu kutsal mekanın kürsüden bir birlerini kıracak konuşmalar yapmaktadır. Bu konumalar ülkemizin birliğine bütünlüğüne zarar vermektedir. Bu sevgiden barıştan yoksun konuşmalar ileride başımıza dertler açabilir. İktidarın oyları yüzde 50 olmasına rağmen kendisi gibi düşünmeyen yüzde 50’nin olduğunu bilmeli. Onlarla uzlaşma siyasetine gitmeli” diye konuştu.

İYİ KAVRAYIP ANLAMAK ZORUNDAYIZ
SP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dursun Ali Düzenli, “Üzerimizde çok önemli görevler var. İyi kavrayıp anlamak zorundayız. 30 Mart seçimlerine girerken Trabzon’dayız. VE Trabzon’da takriben nüfus 750 bin. Göç üzerine bir rapor hazırladım. Bu raporda takriben nüfusumuz 15 sene önce 1 milyonun üzerindeydi. O zaman Artvin’den Kastamonu’ya kadar 4 milyon insan sadece İstanbul’a göç etti. Hastalığı iyi teşhis etmez isek tedavi yapılamaz. Bu insanlar niçin göç ediyor? 4’te 1’i işsizlikten dolayı. Trabzon önce 9 milletvekilinden 6’ya düştü. Nüfusu sürekli eriyor. Artvin öyle, Rize, Samsun’a kadar üyük nüfus erimesi var. Tersine göç de var. Nüfus ile seçmen sayısı yüzde 90’lar seviyesinde bir yerde olur mu?. Nüfus 10 bin ise 9 bin seçmen. Ya burada ihtiyar. Tersine göç olmuş. Gençler çocuklar burada yok. Onlar göç etmişler. İstanbul ve Kocaeli’ne gitmişler. İhtiyar burası baba toprağıdır demiş gelmiş evini yapmış” dedi.

ÇÖMLEKÇİ’Yİ YIKACAĞIM
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Çömlekçi Geri Dönüşüm Projesinde yaşadığı problemlere de değinen Düzenli, “Şu Çömlekçiyi, oraya yıkacağım. Yeniden inşa ettireceğim. Bugün ki iktidar gibi vatandaşa 35 40 milyar vermeyeceğim. Vatandaşa eski dairesine yeni daire vereceğim. Alıyorum o arsayı. O arsanın bedeli nedir. Bugün Çukurçayır yüzde 40. Meydanın göbeği Çömlekçi neden yüzde 50 olmasın. Trabzon’u yenileyeceğiz” diye konuştu.

SP TRABZON BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI:
Akçaabat: Mehmet Kurt
Araklı: Ümit İsmail Çebi
Beşikdüzü: Eşref Nuri Usta
Çarşıbaşı: Hidayet Kobya
Çaykara: İbrahim Öner
Dernekpazarı: Recep Yakuphan
Düzköy: Fevzi Serdar
Hayrat: Behram Yıldız
Köprübaşı: Mahmut Doğan
Maçka: Hikmet Aydın
Ortahisar: Mustafa Yılmaz
Of: İrfan Saral
Sürmene: Ali Memiş
Şalpazarı: Ahmet Kıran
Tonya: Salih Erdoğan
Vakfıkebir: Ömer Biyikli
Yomra: Selçuk Atasoy
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dursun Ali Düzenli


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler