Soylu'dan kıdem tazminatı müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kıdem tazminatıyla ilgili teknik çalışmaların tamamlandığını belirterek, taraflarla birlikte ortak değerlendirmeler sonucunda güzel bir sonuca ulaşılacağını belirtti.   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sü

Soylu'dan kıdem tazminatı müjdesi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kıdem tazminatıyla ilgili teknik çalışmaların tamamlandığını belirterek, taraflarla birlikte ortak değerlendirmeler sonucunda güzel bir sonuca ulaşılacağını belirtti.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İŞKUR tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen İstihdam ve Kariyer Fuarı (İSKİF) 2016’ya katıldı. Bakan Soylu, burada basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı. Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Süleyman Soylu, kıdem tazminatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kıdem tazminatıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Soylu, “Biz kendi açımızdan teknik çalışmalarımızı tamamladık. Bizim çalışmalarımız ancak teknik bir çalışmadır. Bizim bakanlığımız sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı değil, aynı zamanda sosyal diyalog bakanlığıdır. Bu sosyal diyaloğu kurarak, yani bu kıdem tazminatının işveren tarafı var. Kıdem tazminatının çalışan tarafı var. Kıdem tazminatını, kıdem tazminatını alamayan sessiz çoğunluk tarafından, kıdem tazminatını almış gibi gösterilenler tarafı var. Kıdem tazminatının sendikalar tarafı var, hukuk, yargı tarafı var. Bütün bu taraflarla bir araya gelip, bu değerlendirmeleri gerçekleştireceğiz. Dünyada birçok ülkeyi izledik, birçok ülkeyi değerlendirdik. Çok kapsamlı bir çalışma. Biz kendi açımızdan teknik olarak yaptık” dedi.
 
“GÜZEL BİR SONUCA ULAŞACAĞIZ”
 
Bakan Soylu, kıdem tazminatıyla ilgili çalışmaların çok taraflı yürütüleceğini ifade ederek, “Sendikalarımızın çalışmaları var. Bazı sanayi ve ticaret odalarımızın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin çalışmaları var. İşçi sendikalarının çalışmaları var. Bütün bunları bu sosyal diyalog ortamında bunu bugüne kadar hep böyle götürüyorduk, böyle de götürmeye devam edeceğiz. Bir arada bir şekilde değerlendirip ortaya koyduktan sonra güzel bir sonuca ulaşacağız” diye konuştu.
 
Kıdem tazminatıyla ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Soylu, “Hükümetimizin kararlığı sosyal diyalogla beraber Türkiye’nin çok uzun zamandır beklediği kıdem tazminatı sorununu çözmek ve ülkemizde bugün insanlarımızın yüzde 86’sı kıdem tazminatı alamamaktadır. Önemli araştırmalar yaptık, önemli görüşmelerimiz söz konusu. İleri ki dönmelerde bunları toplumumuzla ve kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuştu.
 
“SENDİKALARIN SÖYLEDİKLERİNE DUYARSIZ KALMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL”
 
Sendikalara duyarsız kalmadıklarının altını çizen Süleyman Soylu, “Özellikle sendikalarımızın çok uzun zamandan beri ortaya koydukları değerlendirmeler mevcut. Bizim o değerlendirmelere elbette ki uzak kalmamız, onların söylediklerine duyarsız kalmamız söz konusu değildir. Sendikasız olan çalışanlar var, sendikalılar var. Bütün bunlarla oturup bu değerlendirmeleri yapacağız. Ama bugünden elbetteki geriye gidiş konusunda ortaya koyulan değerlendirmeleri de bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda çok geriye gidiş olmayacağı görülmektedir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler