Son ankette çarpıcı sonuçlar!

26 ilde 5 bin iki yüz kişiyle yüz yüze yapılan ankete katılanların yüzde 51,7'si de bugün genel seçim yapılsa AK Parti'nin birinci olacağına inanıyor. KÖŞK VE İKTİDAR PARTİSİ UYUMLU OLACAK: Seçmen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümetin ilişkisinin uyumlu ola

Son ankette çarpıcı sonuçlar!
26 ilde 5 bin iki yüz kişiyle yüz yüze yapılan ankete katılanların yüzde 51,7'si de bugün genel seçim yapılsa AK Parti'nin birinci olacağına inanıyor.
 
KÖŞK VE İKTİDAR PARTİSİ UYUMLU OLACAK: Seçmen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümetin ilişkisinin uyumlu olacağını düşünenlerin oranı yüzde 74, 5 olurken, problem yaşanır diyenlerin oranı ise yüzde 13'de kaldı.
 
Kamuoyu araştırmasına göre seçmenin yüzde 60,9'u CHP-MHP işbirliğinin sürmemesinden yana. Seçmenin yüzde 24'ü muhalefetteki işbirliğinin sürmesini düşünürken yüzde 14,8'i herhangi bir fikir beyan etmiyor. CHP seçmeninin yüzde 53'ü MHP ile yapılan işbirliğini onaylamıyor. MHP seçmenininyüzde 68,8'i CHP ile işbirliğinin sürmemesi gerektiğini düşünüyor.
 
ERDOĞAN SÜRPRİZ OLMADI: Ankete göre seçmenin yüzde 87'si Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e ilk turda çıkacağını belirterek, ‘sürpriz olmadı' duyor. En ilginç detay ise CHP seçmeninin yüzde 78,3'ünün, MHP seçmeninin yüzde 78'inin ve BDP seçmeninin yüzde 75'inin Erdoğan'ın ilk turda Köşk'e çıkmasını bekliyor olması.
 
ÇATI ADAY FİKRİ YANLIŞTI: Ankete göre seçmen CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu ile girmesini yanlış buluyor. Seçmenin yüzde 50'si çatı aday fikrinin yanlış olduğunu düşünüyor.
 
Yüzde 58.7: Hükümet başarılı: Ankete göre seçmelerin yüzde 58, 7'si Cumhurbaşkanlığı seçiminin arından AK Parti hükümetinin gösterdiği performansı da başarılı buluyor. Seçmenin yüzde 32'si başarısız bulurken, yüzde 9'u ise görüş bildirmiyor.
 
10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bir ay sonra ANAR'ın yaptığı araştırmada seçmenin yüzde 66.6'sı Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevinde başarılı olacağına inandığı ortaya çıktı. Yüzde 25.1'i Erdoğan'ın başarılı olmayacağını belirtirken yüzde 8.3'ü ise bir fikrinin olmadığını kaydediyor.
 
MUHALEFETE KÖTÜ HABER
 
Ankette kamuoyundaki en karamsar tablo muhalefet partilerine yönelik. Çünkü tüm partilerin seçmeninin yüzde 60.2'si muhalefet liderlerinin istifa etmesi gerektiğini düşünüyor. AK Parti seçmeninin yüzde 62,8'i CHP seçmeninin yüzde 55'i, BDP seçmeninin yüzde 62'si diğer seçmenin ise yüzde 62'si muhalefet liderlerinin istifa etmesi gerektiğini vurguluyor.
 
BUGÜN SEÇİM OLSA AK PARTİ LİDER
 
Araştırma şirketi ANAR'ın anketine göre seçmenin yüzde 51,7'si bugün genel seçim olsa yine AK Partinin birinci parti çıkacağına ve iktidara geleceğine inanıyor. Ankete göre CHP'nin oyları yüzde 24,7' de kalırken MHP yüzde 12.1, HDP yüzde 8,2 ve diğer partiler ise yüzde 3,3 oranında oy alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler