Sırrı Sakık'tan olay sözler!

Dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda Türkiye'nin bir kaosa doğru gideceğini öne söyleyen BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık, 1994 yılında yaşananları hatırlattı.Sakık, '1994'te bizi aldıklarında binlerce genç gitti PKK'ya katıldı. 'Başka çaremiz yok' d

Sırrı Sakık'tan olay sözler!

Dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda Türkiye'nin bir kaosa doğru gideceğini öne söyleyen BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık, 1994 yılında yaşananları hatırlattı.

Sakık, '1994'te bizi aldıklarında binlerce genç gitti PKK'ya katıldı. 'Başka çaremiz yok' dediler. Emin olun ki yine olur. Birilerini tetiklemek için söylemiyorum. Bunları bu ülkeyi yönetenler de görebilmeli.' dedi.

İşte  Sakık'ın o açıklamaları

TANSU ÇİLLER DE AYNI SÖZLERİ SÖYLEMİŞTİ

Bu bizim tercihimiz değil. Biz burada siyaset yapmak istiyoruz. Çözüm yerinin TBMM olduğunu söylüyoruz. Bütçe görüşmelerinde çıkıp Cumhurbaşkanı'nı, Başbakan'ı, TBMM'yi göreve davet edeceğiz. Gelin siz bunu çözün.

Ama Cumhurbaşkanı masumane bir laf ettiğinde buna laf yetiştirmeye çalışırsanız çözülmez. İktidar milletvekilleri korkudan ne yapacağını bilmiyor. Başbakan rahatlıkla, 'Yargıyla görüştük' diyebiliyor. Tansu Çiller de aynı şeyi söylemişti. 1994'le 2012 arasında değişmeyen Sayın Başbakan'la Çiller'dir.

BİZİ ALIRSANIZ BİNLERCE GENÇ DAĞA ÇIKAR

Zaten bir kopuş yaşanıyor. Tek tahammülünüz Kürt milletvekillerine de kalmazsa bunun adına nasıl kardeşlik hukuku diyeceksiniz?

Ama Kürtler artık 1990'ların, 2000'lerin Kürt'ü değil. Olup bitenleri bir bütün olarak değerlendiriyor. Eğer insanların umut adresini demokratik zeminden koparırsanız, farklı alanların prim yapacağını görebilmelisiniz.
1994'te bizi aldıklarında binlerce genç gitti PKK'ya katıldı. 'Başka çaremiz yok' dediler. Emin olun ki yine olur. Birilerini tetiklemek için söylemiyorum. Bunları bu ülkeyi yönetenler de görebilmeli.

VEKİLLİK Mİ ALIN SİZİN OLSUN

İmralı'da ne konuşuluyor bilmiyoruz. Biz diyoruz ki, 'Müzakerenin yeri parlamentodur.' Gizli saklı şeylere de gerek yok. Zaten toplum 'Niye görüştünüz' diye AKP'yi yargılamıyor, destek veriyor.
AKP Habur'dan, Oslo'dan sonra yüzde 58, yüzde 50 oy aldı. Bu heba ediliyor. Yoksa kime, neyin haddini bildireceksiniz? Vekillik mi; alın sizin olsun. Bizim yakamızdan artık düşün. Türkiye'deki milliyetçi damara oynamayın. Biz hep seçim kurbanı olduk. Bu sefer bizi seçimler adına heba etmemelisiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler