’Sınırlarımız içinde nasılsa sınır dışında da öyle’

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin sınır dışında da terörle mücadelede kararlı olduğunu ifade ederek, hiçbir örgütün Türkiye'ye karşı bir tehdit oluşturmasına müsaade edilmeyeceğini söyledi.Geçici hükümetin son Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası

’Sınırlarımız içinde nasılsa sınır dışında da öyle’

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin sınır dışında da terörle mücadelede kararlı olduğunu ifade ederek, hiçbir örgütün Türkiye'ye karşı bir tehdit oluşturmasına müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Geçici hükümetin son Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, çözüm sürecinin geleceğiyle ilgili konuştu, HDP'ye ve PKK'ya net mesajlar verdi. Kurtulmuş, "Bir elde silah, bir elde halay olmaz. Silahların gömülmesi, üstüne beton dökülmesi lazım. Artık meşru güçlerin dışında kimsenin eline silah almaması ilk şarttır. Vatandaşlarla aramıza terör örgütünün girmesine asla müsaade edilmeyecektir" dedi.

Suriye'nin terör örgütlerinin cirit attığı bir coğrafya haline geldiğini kaydeden Hükümet Sözcüsü, "Türkiye, IŞİD'e ve Türkiye'ye tehdit oluşturan tüm terör örgütlerine karşı, nasıl kendi sınırlarımız içinde bir mücadele veriyorsa, sınırlarımız dışında da mücadelede kararlıdır ve hiçbir örgütün Türkiye'ye karşı tehdit oluşturmasına müsaade etmeyecektir. Bu, Türkiye'nin varlık meselesidir" diye konuştu.

’Sınırlarımız içinde nasılsa sınır dışında da öyle’

’Sınırlarımız içinde nasılsa sınır dışında da öyle’

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler