Şimdide başörtülü vali geliyor!

Başbakan Recep Tay­yip Er­do­ğa­n'­ın 30 Eylül'de açık­la­dı­ğı 'De­mok­ra­tik­leş­me pa­ke­ti­'nin ar­dın­dan ka­mu­da ser­best bı­ra­kı­lan tür­ban, geç­ti­ği­miz perşembe gü­nü Mec­li­s'­e de gir­miş­ti. ÜST KADEMELERE DE GELİYOR Başörtüsü, dev­le­tin

Şimdide başörtülü vali geliyor!
Başbakan Recep Tay­yip Er­do­ğa­n'­ın 30 Eylül'de açık­la­dı­ğı 'De­mok­ra­tik­leş­me pa­ke­ti­'nin ar­dın­dan ka­mu­da ser­best bı­ra­kı­lan tür­ban, geç­ti­ği­miz perşembe gü­nü Mec­li­s'­e de gir­miş­ti.
 
ÜST KADEMELERE DE GELİYOR
 
Başörtüsü, dev­le­tin üst ka­de­me­le­ri­ne de ge­li­yor. Va­li ve kay­ma­kam ata­ma­la­rın­da tür­ba­nın yo­lu açıl­dı.
 
İÇİŞLERİ BAKANI "SAKINCA YOK" DEDİ
 
İçiş­le­ri Ba­ka­nı Mu­am­mer Gü­ler, va­li ve kay­ma­kam­la­rın tür­ban tak­ma­sın­da bir sa­kın­ca ol­ma­dı­ğı­nı açık­la­dı.
 
"BAŞÖRTÜSÜ SİMGE DEĞİL, NORMALLEŞME"
 
Mec­li­s'­te ga­ze­te­ci­le­re ko­nu­şan ve tür­ba­nı si­ya­si bir sim­ge ola­rak gör­me­dik­le­ri­ni, açı­lı­mın bir uzan­tı­sı ola­rak de­ğer­len­dir­dik­le­ri­ni be­lir­ten Gü­ler, "Biz ba­şör­tü­sü­nü as­la si­ya­sal sim­ge ola­rak gör­mü­yo­ruz. Nor­mal­leş­me, çö­züm sü­re­ci­nin at­mos­fe­ri­nin bir uzan­tı­sı ola­rak gö­rü­yo­ruz. Ka­mu ku­rum­la­rın­da­ki ça­lı­şan­lar­la il­gi­li yu­mu­şa­ma gel­di­" de­di.
 
"ZAMANLA O DA OLACAK"
 
Gü­ler, tür­ban­lı va­li ve kay­ma­kam olup ol­ma­ya­ca­ğı so­ru­su­na ise "Za­man için­de bu nor­mal­leş­me­yi sür­dü­rü­rüz, za­man­la ge­re­ği de ya­pı­lır. Ha­yır­lı ol­su­n" ya­nı­tı­nı ver­di.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset