Silah bırakılmazsa geri adım atmayız

Başbakan Erdoğan, İmralı görüşmeleri sürerken askeri operasyonları eleştiren BDP’ye “Terör örgütü silah bırakmadığı sürece, biz de mücadelemizi tavizsiz, kararlı şekilde sürdüreceğiz” dediBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı’da Abdullah Öcalan ile yapıla

Silah bırakılmazsa geri adım atmayız

Başbakan Erdoğan, İmralı görüşmeleri sürerken askeri operasyonları eleştiren BDP’ye “Terör örgütü silah bırakmadığı sürece, biz de mücadelemizi tavizsiz, kararlı şekilde sürdüreceğiz” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı’da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeler devam ederken PKK’ya karşı yapılan operasyonları eleştirenlere “Silahlar bırakılıncaya kadar terörle mücadeleden asla vazgeçmeyiz” dedi. Erdoğan, BDP’ye de “Kimse çıkıp da, ‘Kürtlerin temsilcisi biziz’ diyemez” dedi. Erdoğan, dün Gaziantep’de katıldığı toplu açılış töreninde İmralı süreci ve terörle mücadele konusunda şu mesajları verdi:
TERÖR NEFRET GETİRDİ: Terör bu topraklara öfkeden, nefretten, husumetten başka hiçbir şey getirmedi. Çok açık söylüyorum, bugün Diyarbakır bir Gaziantep kadar olamadıysa bunun en önemli sebebi terördür. Eğer Van, Gaziantep olamadıysa bunun birinci sebebi terördür. Onun için bizim bu terörü artık Türkiye’nin gündeminden tamamen çıkarmamız gerekiyor.
DURUMLARI FARKLI: Sıkılı yumrukları aradan çekip, öfkenin, nefretin diline bir son verip insanca yaşamanın önünü açmamız, bunu güçlendirmemiz gerekiyor. Biz ‘anneler ağlamasın’ dedikçe birileri çıkıyor ‘ağlamaya devam etsin’ istiyor. Biz ‘gençler ölmesin’ dedikçe birileri onların eline taş veriyor, molotof veriyor. Niye? Çünkü onların yargıdaki durumuyla kendi durumları farklı. Gençler ölmeye devam etsin istiyorlar.
DESTEK VERELİM: Örgütün eylemlerine son vermesi, yurtdışına çekilmesi, silahları bırakması için ne yapmak gerekiyorsa yapsın, biz elimizden gelen desteği verelim. İlgili tüm kurumları çalıştırıyoruz.
BDP’YE MESAJ: Terör, silahı bırakmadığı, saldırılarına son vermediği sürece biz terörle mücadeleyi tavizsiz, kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Birileri çıkıyor hükümeti, devleti operasyon yapmakla, süreci zedelemekle suçluyor. Kusura bakmasınlar. Elinde silahla benim güvenlik güçlerime kastedenlere, arkadan gelip polisimi şehit edenlere karşı toprağımızı, vatanımızı tek bir geri adım atmadan savunuruz ve savunuyoruz.
ARMUT MU TOPLUYORLAR: Etkisiz hale getirilen teröristler Türkiye’ye armut toplamak için gelmiyor. Mardin Derik’teki olay bunun en açık ifadesidir. Şehit olan polis kardeşimin 1,5 yaşındaki yavrusu Musab’ı geleceğe nasıl hazırlayacağız? Onun hesabını milletçe vermek durumunda, ona sahip çıkmak durumunda değil miyiz? Hesabını sormak görevimizdir.
TEMSİLCİ DEĞİLSİNİZ: Öldürme eylemini savunmak ahlaki değildir. Ahlaki tavır yaşama ve yaşatma hakkını savunmaktır. Yaşama kastedenlere karşı en küçük müsamahamız olamaz. Silahlar bırakılıncaya kadar terörle mücadeleden asla vazgeçmeyiz. İkincisi ise hiç kimse çıkıp da ‘Kürtlerin temsilcisi biziz’ diyemez. Bu ülkede terör örgütünün uzantısı partinin, etnik kimlik üzerinden siyaset yapan partinin aldığı oy oranı bellidir. Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde birinci parti olan parti bizim partimizdir.
 
Erdoğan’a fahri doktora
Başbakan Erdoğan, milletvekilleriyle birlikte Gaziantep çevre otoyolu ve diğer tesisler ile Gaziantep Üniversitesi’nin toplu açılış törenine katıldı. Başbakan Erdoğan’a Gaziantep Üniversitesi de fahri doktora ünvanı verdi.
 
Asla geri durmayız
Suriye ile sıcak bir çatışma olup olmayacağının sorulması üzerine ise Erdoğan, “Bizi mecbur edecek bir sebep olmadıkça Suriye’de sıcak bir çatışma gibi düşüncemiz yok. Sebep olursa da bundan asla geri durmayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset