Şikecinin avukatı da aday!

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde spor camiasının tanıdık isimleri de milletvekili olabilmek için oy bekleyecek.7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde yarışacak milletvekili adayları belli olurken, adaylar arasında spor camiasından da tanınmış

Şikecinin avukatı da aday!

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde spor camiasının tanıdık isimleri de milletvekili olabilmek için oy bekleyecek.

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde yarışacak milletvekili adayları belli olurken, adaylar arasında spor camiasından da tanınmış isimler yer aldı. Milletvekilliği için oy bekleyecek o isimler şöyle:

MEHMET BAYKAN İSTANBUL 3. BÖLGEDEN ADAY

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, görevinden istifa ederek milletvekilliği için AK Parti İstanbul 3. bölge aday listesinde yer aldı. Spor Genel Müdürü Baykan, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürüyordu.

HAKAN ŞÜKÜR BAĞIMSIZ ADAY

Geçen dönem milletvekili olan eski milli futbolcu Hakan Şükür, 7 Haziran seçimlerinde İstanbul 3. bölgeden bağımsız milletvekilliği için başvurusunu yaptı. Şükür, geçtiğimiz yıl AK Parti’den istifa etmişti.

SAFFET SANCAKLI KOCAELİ’DEN ADAY

Eski milli futbolcu Saffet Sancaklı ise, Kocaeli’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 1. sıra milletvekili adayı oldu. Geçtiğimiz dönem yerel seçimlerinde MHP’den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Sancaklı, seçimi kazanamamıştı.

AZİZ YILDIRIM’IN AVUKATI, İSTANBUL 1. BÖLGEDEN ADAY

Şikeci Aziz Yıldırım’ın avukatı Faik Işık da meclis yolunda ilk adımı attı. Şike sürecinde Fenerbahçe’nin avukatlığını yapan Işık, AK Parti İstanbul 1. Bölge 16. sıradan milletvekili adayı gösterildi.

HAMZA YERLİKAYA LİSTEDE YER BULAMADI

AK Parti’den 23. dönem Sivas milletvekilliği yapan Hamza Yerlikaya, 2012 Londra Olimpiyatları sonrası Güreş Federasyonu Başkanlığı’na seçilmişti. Yerlikaya, 7 Haziran seçimleri için başkanlık görevinden istifa etti ancak listede yer almadı.

Öte yandan, eski güreş dünya şampiyonu Selçuk Çebi de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda sürdürdüğü müşavirlik görevinden adaylık için istifa etmişti. Çebi listeye giremezken, adaylık için görevini bırakan Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin de aday olamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler