Sigarayı artık amirler denetleyecek

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, kapalı alanlarda sigara içme cezalarının uygulanma oranlarının yüzde 15-20 arası değiştiğini belirterek “Demek ki bu cezaları uygulamıyor

Sigarayı artık amirler denetleyecek

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, kapalı alanlarda sigara içme cezalarının uygulanma oranlarının yüzde 15-20 arası değiştiğini belirterek “Demek ki bu cezaları uygulamıyorlar. Kapalı alanlarda sigara içme yasağı denetim yetkisini belediye encümenlerinden alıp bu yetkiyi valilik ve kaymakamlara devretmek istiyoruz” dedi.

Beraberindeki Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yapan Erdöl, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere bugün Akçaabat’ta yapımı tamamlanmak üzere olan Akçaabat yeni Devlet Hastanesi, Kaşüstü Devlet Hastanesi ve diğer sağlık kurumlarında incelemelerde bulunduklarını söyledi. Numune Hastanesi’nin Kaşüstü’ne taşınmasına da değinen Erdöl, “Numune’nin büyük bir kısmı Kaşüstü’ndeki yeni hastaneye taşınacak. Ama buradaki mevcut bina hizmete devam edecek. Bakanlığın yaptığı hastanelerde odalar 1 odalı veya 2 odadan oluşuyor. Artık modernleşti, Numune’de ise böyle değil. Biz daha modern bir yer olsun istiyoruz. Bu hastanenin önemli bir kısmının Kaşüstü’ne taşınacağı bir gerçek” diye konuştu.

Prof. Dr. Cevdet Erdöl, sigara yasağı ile ilgili olarak denetlemelerin kanuni olarak birkaç kurum tarafından yapıldığını kaydederek “Emniyet, zabıta takip ediyor sağlık müdürlükleri inceliyor. Farklı kurumlar takip ediyor. Kanuna halk tarafından büyük bir rağbet var. Kahvehane sayılarının yasanın yürürlüğe girdiğinden sonra önceki yıllara göre çok daha fazla açıldığını öğrendik. Bunu resmi yazıyla esnaf sanatkarlar odalarından istedim. Açılan sayı iki kat fazla kapanandan. İşçi sayılarını da SGK’dan istedim. Kahvehaneler, lokantalar falan. Onların işçi sayılarında da yüksek bir artış var. Biz sigara yasağı denetimlerinin daha sıkı yapılmasından yanayız. Kurumlara kesilecek olan cezaları kesmesi gereken belediye encümenleri üyeleri burada biraz çekingen davranıyorlar. Bu cezaların uygulanma oranları yüzde 15-20 arası, demek ki bu cezaları uygulamıyorlar. O zaman biz bu kullanmadıkları yetkiyi alıp mahalli mülki amire vermeyi düşünüyoruz. Yani kafamızdaki şey budur. Belediye encümenlerinden alıp bu yetkiyi valilik ve kaymakamlara devir etmek istiyoruz. Çünkü uygulamadıkları bir yetki kanunda gevşemeye neden açıyor. Buda olumsuz örneklere sebep oluyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset