Sezar gibi odaya çekilmeleri yakışıksız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni yasama yılı resepsiyonunda TBMM Genel Kurulu Başkanlık Divanı odasında görüşmesine tepki göstererek, "Sezar gibi odaya çeki

Sezar gibi odaya çekilmeleri yakışıksız
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni yasama yılı resepsiyonunda TBMM Genel Kurulu Başkanlık Divanı odasında görüşmesine tepki göstererek, "Sezar gibi odaya çekilmeleri yakışıksız davranış. Milletin asli unsuru olmasam burayı terk ederdim" dedi.
 
Bahçeli, 24. Dönem 5. Yasama Yılı dolayısıyla TBMM'de verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Çözüm sürecine ilişkin yeni adımlar atılabileceğine ilişkin açıklamaların hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Çözüm sürecini kabullenmediğimiz için yeni adımlarını hiç düşünmüyoruz" diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm sürecini ileriye taşıyacaklarına dair sözlerine ilişkin değerlendirmesi sorulan Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan olduğu dönemden itibaren çözüm süreciyle ilgili her değerlendirmesini, her konuşmasını, aldığı her kararı gözden geçirmesinde yarar var. Bunun başlangıç tarihi 1 Ağustos 2009'dur. O günden bu yana ne yapılmışsa gözden geçirmesinde ülkemiz açısından yarar vardır, kendisi açısından da çelişkilerden kurtulma olur" ifadesini kullandı.
 
Bahçeli, çözüm sürecinin içeriği hakkında bilgileri olmadığı için sürecin neresinde olunduğunu da bilmediklerini söyledi.
 
Suriye ve Irak tezkeresinin kabul edilmesi halinde nasıl bir senaryo uygulanacağının da Bakanlar Kurulu kararına bağlı olduğuna işaret eden Bahçeli, bu konuda da bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.
 
Bahçeli, resepsiyon sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TBMM Genel Kurulu Salonu'ndaki Başkanlık Divanı odasına geçtiğine dikkati çekerek, bu durumu eleştirdi.
 
Resepsiyona siyaset, iş ve basın dünyasından muteber insanların davetli olduğunu dile getiren Bahçeli, "Kapının arkasına geçmek halkla bağı koparmak değil mi? Buradakiler ne o zaman? Sezar gibi odaya çekilmeleri yakışıksız davranış. Milletin asli unsuru olmasam burayı terk ederdim" dedi.
 
Erdoğan, Çiçek ve Davutoğlu dışarı çıktıktan sonra Davutoğlu, Bahçeli'nin yanına gelerek tokalaştı. İyi bir yasama yılı olmasını dileyen Davutoğlu, MHP'nin tezkere konusundaki olumlu tutumu nedeniyle Bahçeli'ye teşekkür etti.
 
Daha sonra da Çiçek, Bahçeli'nin yanına gelerek bir süre sohbet etti. Yurtdışındaki Türklerin oy kullanmasıyla ilgili konuşan Çiçek, "Yurt dışındaki üçüncü neslin oy kullanması, Türkiye'ye aidiyet açısından çok önemli. Böyle bir düzenleme gerekiyorsa yapılırsa faydalı olur" dedi.
 
Bahçeli, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'na konuyu incelemeleri talimatı verdi.
 
Bahçeli, ayrıca resepsiyonda yanına gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile selamlaştı ve kısa süre sohbet etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler