Şenol'un moralini nasıl düzeltiriz!

AK Parti Trabzon milletvekili adayı ve Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, muhalefeti sert bir dille eleştirerek “İftira ve yalanlarla bize çamur atıyorlar. Trabzonspor’u istismar ediyorlar. Amigoları tahrik ettirip Başbakanımızın resmine saldırtıyorlar. Artı

Şenol'un moralini nasıl düzeltiriz!

AK Parti Trabzon milletvekili adayı ve Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, muhalefeti sert bir dille eleştirerek “İftira ve yalanlarla bize çamur atıyorlar. Trabzonspor’u istismar ediyorlar. Amigoları tahrik ettirip Başbakanımızın resmine saldırtıyorlar. Artık sabrımız kalmadı. Gerçekleri anlatma zamanı geldi” dedi.

Zorlu Grand Otel’de Gümüşhane ve Bayburt dernekleri için verilen yemekte konuşan Bakan Faruk Nafiz Özak, muhalefet partilerinin Trabzonspor üzerinden siyaset yapmasına ve ortaya atılan iftiralara sert tepki gösterdi. “Cebinde, çantasında çamurdan başka bir şey olmayanlar çamur atarlar” diyen Özak, “İyi ki demokrasi var, partiler var dedik. Partiler olmazsa demokrasi olmaz dedik. Ama yargısız infazda bulunursanız iftira atarsanız böyle bir particilik olmaz. 20 gündür sabrettik. Artık sabretmeyeceğiz. Trabzonspor bu yıl başarılı bir sonuç aldı. Şampiyon olamadık ama başarılı bir sezon oldu.

Maç gecesi Trabzonspor’u nasıl karşılarız, onu nasıl teselli ederiz, Şenol Güneş’in moralini nasıl düzeltiriz, takımımız dağılmasın nasıl bunu sağlarız diye düşünürken birileri reklam hazırlatıyor. Trabzon’un hakkı Trabzon’a diye. Tamam Trabzon’un hakkı Trabzon’a ama 10 yıldır Trabzonspor için ne yaptın ey MHP’li ve CHP’li kardeşlerim. Bunu açıklayın. Sen Bakan iken Trabzonspor kümeden zor kurtuldu. Bunu mu söyleyelim. Başbakana laf atıyorsunuz ama kendiniz ne yaptınız. Başbakan ne yapmış gel anlatalım. Başbakanımız İstanbul Büyükşehir Belediye iken ben Trabzonspor başkanıydım. Yanına gittik. Tesis almamıza yardımcı oldu. Alışveriş merkezi ve benzin istasyonu işleterek Trabzonspor’a 16 yılda 30 milyon kazandırdık. Başbakanımızın imzası ile. Başbakanımız 4 kez Trabzonspor’u ziyaret etti. Hiçbir kulübü bu kadar ziyaret etmedi.

Ayrıca Akyazı’ya 40 bin kişilik stat ile birlikte Trabzonspor tesisleri, müze, idari bölüm, konferans salonu ve otel yapılması için talimat verdi. Avni Aker’in şampiyonlar ligine hazır hale gelmesi için 6 milyon lira geliyor. Trabzonspor’un skorbordu ve ışıklandırma eksikleri için bu kardeşiniz 2,5 milyon lira gönderdi. Bunları ilk kez söylüyorum. Bunları söyletmek zorunda bırakıyorlar. Ama onlar bunu konuşamazlar. Sokakta en fazla alnı açık gezecek kişi Faruk Özak ve arkadaşlarıdır” dedi.

 

“BEN BU KULÜBÜ BİRİNCİ LİGE ÇIKARTIRKEN BUNLAR KISA PANTOLON İLE GEZİYORDU”

“Ben Trabzonspor’da top oynarken, 27 yaşında bu kulübü 1. Lig’e çıkarırken bunlar kısa pantolonla geziyordu” diyen Özak, şunları söyledi:

“Bugün bizi eleştirenler ve sporu siyasete alet etmek isteyenler şimdiye kadar Trabzonspor için ne yapmışlar onu anlatsınlar. Amigoları tahrik ettiriyorsunuz. AK Parti il binasına ve Başbakanımız resmine hücum ettiriyorsunuz. Ayıp değil mi? Size yakışır mı bu? Siyaseti seviyeli yapın. Bugün Şenol Güneş ve arkadaşlarına sarılmak onlara moral vermek günüdür. Birlik beraberlik günüdür. Biz bunun hesabını yaparken birileri Trabzonspor üzerinden siyaset yapıyor. Aklınızı başınıza toplayın. Trabzonspor hakkında ne konuşacaksanız bunu anlatın. Biz yapacaklarımızı anlatıyoruz. İşte Akyazı ortada. Trabzonspor’u seviyoruz. Trabzonspor siyaset üstü bir kurumdur. Her siyasetçi Trabzon’a destek verecektir. Ama hiç bir kimse bu gençlerin duygularını istismar etmesin.”

Faruk Özak, ‘milliyetçiyim’ diye birilerinin oy istediğini de hatırlatarak “Bu anlayışı tanıyoruz. Çıkmışlar ‘bize oy verin’ diyorlar. Milliyetçilik IMF’ye kul olmak mıdır? Milliyetçilik devletin 48 milyar dolarını iç etmek midir? 18 bankayı fona mı devretmektir? Milliyetçilik 6 sıfırlı TL’yi vatandaşın elinde gezdirmek midir? Milliyetçilik IMF’ye çık dışarı demektir. Milliyetçilik dünyada en hızlı 2. büyümeyi gerçekleştirmektir. Milliyetçilik 6. büyük Avrupa ekonomisi olabilmektir. Kendi tankını uçağını yapabilmektir. Milliyetçilik daha çok yol, okul, hastane yapmaktır. Milliyetçilik her ile üniversite yapmaktır. 2001’deki krizi Allah kimseye göstermesin. 10 yaşındaki çocuklara anlatın bunu. Gecelik faizler almış başını gitmiş, esnaf batmış, Türkiye iflas etmişti.”

 

“EY KEMAL BEY, CEM UZAN TÜRKİYE’YE GELEMİYOR SENDE AYNI AKIBETE UĞRAMA”

O dönemde Cem Uzan’ın da siyasete soyunarak çeşitli vaatlerde bulunduğunu kaydeden Özak, “Cem Uzan gelmiş Türkiye’yi soymuş gitmiş. Mazotu düşüreceğiz diyordu. Şimdi de Kemal Bey ‘mazotu 1,5 TL’ye düşüreceğiz’ diyor. Ey Kemal Bey, Cem Uzan Türkiye’ye gelemiyor sende aynı akıbete uğrama. Bunlar, İstanbul’da birinci ve ikinci köprüye ‘hayır’ dediler. Şimdi üçüncü köprüye karşılar. Sahil yolunu yaparken yine ‘hayır’ dediler. Şimdi rahat rahat yolculuk yapıyorlar.

‘Menderes bu kadar demir çelik fabrikasını neden yapıyor ne gereği var’ dediler, şimdi Türkiye’ye demir-çelik yetmiyor. Barajlar yapılırken ‘bu kadar baraja ne gerek var elektriği toprağa mı vereceksiniz’ dediler şimdi Türkiye’ye elektrik yetmiyor, Türkiye kabına sığmıyor. Aklınız yetmiyorsa bırakın bu işi aklı yetenler yapsın” şeklinde konuştu.

“Bunlar iftira ve dedikodudan başka bir şeyleri yok” diyen Özak, “Türkiye’de zina yapmak serbest diye bizi eleştiren ilan yaptılar. Aynı gün MHP’nin kaset skandalı ortaya çıktı. Ben bunlara bir şey demiyorum artık” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset