Şener Pul Seçmene mektup yazdı

Haber61 – Haber Servisi – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili aday adayı Şener Pul, Tüm detayları ile kendisini anlattı.Kendi eliyle kaleme aldığı yazısında duygusal mesajlar veren Pul neden Trabzon’dan aday olduğunu seçmene aktardı.İşte

Şener Pul Seçmene mektup yazdı

Haber61 – Haber Servisi – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili aday adayı Şener Pul, Tüm detayları ile kendisini anlattı.

Kendi eliyle kaleme aldığı yazısında duygusal mesajlar veren Pul neden Trabzon’dan aday olduğunu seçmene aktardı.

İşte kendi kaleminden Pul;

Canım gibi sevdiğim ülkem, aşığı olduğum Trabzon’un her bir ilçesi her bir insanı için düşündüklerimi hayata geçirmek gerçekleştirmek için 2015 Haziran seçimlerinde milliyetçi, hareket partisinden Trabzon’dan milletvekili aday adayı Allah’ın izni halkımızın ve partimizin teveccühüyle talip olmak istiyorum.

Bir sefere çıktık zafer Allah’ın takdiridir. Değerli Trabzonlular milliyetçi hareket partisi olarak amacımız milletimizi, devletimizi, sahip olduğu varlıkları korumak muhafaza etmek devletimizin sınırlarınca çevrelenmiş olan vatan topraklarının korunmasıdır. Bölünmesine parçalanmasına imkân vermemektir. Bağımsız Türk devleti olan Türkiye cumhuriyetinin yaşatılmasıdır.

Ne kadar acıdır ki vatandaşımızı birde vatan bölünmesi endişesi sarmıştır. Şu bilinmelidir ki halkımızın yarın umutlarını çalanlara milletin aklıyla alay edenlere ve Türkiye cumhuriyeti devletinin üniter yapısını “yeni Türkiye “söylemiyle değiştirmeyi hayal edenlere karşı mücadelede kararlıyız.

Değerli Trabzonlular 7 Haziran 2015 seçimlerini Türkiye cumhuriyetinin en önemli seçimi olarak görüyorum. Siyaseten yapılacak son seçim olabilir. İşbirlikçiler ve senaryolar bunun üzerine kurulmuştur. Bölücü ve işbirliklikcileri 7 Haziran seçimlerinde bu coğrafyada yüzyıllarca kardeşçe yaşayan insanların ayrıştırılmasına ve ülkemizin bölünmez sürecinin hızlandırılmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle 7 haziran seçimlerinde Trabzon’daki partili partisiz milliyetçi ruha sahip vatanını seven ülkenin bölünmesine izin vermeyen tüm herkesin milliyetçi hareket partisi çatısı altında toplanmasını bir güç birliği içerisinde hainlere Trabzon’dan bir güç olduğumuzu gösterme günüdür..

NEDEN MHP

Milletin ve devletin bekası için,

Gelir adaletsizliğine son vermek için,

Batağa saplanmış dış politikayı ayağa kaldırmak için,

Yalan ve talana dur demek için,

Rüşvete son vermek için

Gençlere umut ve iş için,

Milli gelirin milletimize adil dağılımı için,

Memura, işçinin, emeklinin dul ve yetimin, asgari ücretle geçinen ezilenin garibanın umudu için,

Onuru ve kalbi kırılan şehit ve gazi aileleri için,

Cumhuriyetin temel değerleri korumak için,

Herkesin derdine tercüman olmak için,

“Türk-İslam milli kimliğini, muhafaza etmek için bir nefer, cumhuriyetin temel değerlerini anlatmak ve yaşatmak için bir birey, Türkiye cumhuriyetinin tek millet-tek devlet asasına dayanan üniter yapısını korumak için bir vatandaş olduğumun bilincinde, çocukluğumdan beri içinde bulunduğum vatansever MHP kadroları içerisinde siyaseti yapmayı kendime görev edindim.

TRABZON İÇİN PROJELER

Öncelikle dumansız ve bacasız sanayi olarak tanımlanan üniversitemizi değerlendirelim…

-Karadeniz Teknik Üniversitesinin yeniden yapılandırılarak mevcut yapıdan alan üniversitelerinin oluşturulacaktır.

Bunlar;

1- Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık fakültelerinin bir araya toplanacağı Trabzon Sağlık Üniversitesi

2-Sosyal Bölümlerin bir araya toplanacağı Trabzon Sosyal Bilimler üniversitesi

3-Teknik bölümlerin bir araya toplanacağı Karadeniz Teknik Üniversitesi

4-Eğitim bölümlerinin bir arada toplandığı Trabzon Eğitim Üniversitesi

Yapılarak öğrenci sayısının iki, üç katına çıkarılması. Böylece Trabzon’u bir eğitim yönünden marka şehir yapılarak maddi anlamda ciddi maddi girdinin sağlanması

-KTÜ bünyesinde bulunan beden eğitimi yüksekokulun Trabzonspor ile protokol yapılarak Trabzonspor spor bilimleri fakültesine dönüştürerek amatör branşların ihtiyaç duyduğu deneyimli elemanların yetiştirilmesi.

-Belirli branşlarda gruplar oluşturarak bu gruplara lisanslı beden eğitimi öğretmenleri tahsis edilecektir. Güzel sanatlar (resim-müzik) içinde aynı uygulamanın yapılarak açıkta kalan bu branş öğretmenlere yönelik istihdam sağlanacaktır.

-Öğretmenevi, polis evi ihtiyacı var

-Büyükşehirden kaynaklı olarak köylerin ve mahalleler hizmet alımında ciddi sıkıntı yaşamaktadır. İktidar olduğumuzda kapatılan beldeler tekrar açılacak hizmet ücra köşesine kadar adil ve eşit şekilde yapılacaktır.

-Güney çevre yolu. Hükümet ortağı olduğumuz dönemde yol Darıca’dan girip Yomra’dan çıkacaktı. Bu projenin amacı Trabzon’u güneyi açmak ve Trabzon’a bir Trabzon daha kazandırmaktı. Şu anda uygulanan kanuni bulvarı güney çevre yolunu sabote etmiştir. Güney çevre yolunun Trabzon’a sağlayacağı faydayı ortadan kaldırmıştır. Bir an önce güney çevre yolu hayata geçirilmeli ve sonlandırılmalıdır.

-Trabzon bölgesinde istatistiklere göre denize girilebilir sayısı yıllık 45 günü geçmemektedir. Buda sürekli değildir. Bu nedenle deniz turizminden ziyade yayla turizmi olmalıdır. Yayla turizmine de teşvikler artırılmalı teşvikler verilerek konaklama sorunu ortadan kaldırılmalıdır. Yaylaya ulaşım yolları ana arterleri yaz kış açık ve işleyecek şekilde asfaltlanmalı sorunsuz ulaşım sağlanmalıdır.

Deniz şehri olan Trabzon’da maalesef deniz ürünlerinden faydalanamıyoruz.

-Deniz ürünlerinin işlenip paketlenip ihraç edilmesine teşvik verilmeli tesisler artırılmalı pazarlama alanları bulunmalı ve ihracatına devlet desteği verilerek tesisler kurulmalıdır.

-Zigana’da yapılması planlanan yeni tünelinin yapılarak Trabzon’u Erzincan üzerinden Harran’a bağlanarak. Harran ovasında yetişen sebze ve meyvelerin Trabzon Limanı üzerinden Rusya pazarına satılması sağlanabilir.

DEMİRYOLU

Karadeniz teknik üniversitesi ve TCDD ortaklaşa yaptıkları demiryolu projesi her dönemde konuşulması seçim malzemesi olarak kullanılması vatandaşı rahatsız etmektedir. Abdülhamit han döneminde planlanan ihtiyaç olan projenin hale gerçekleştirilmemiş olması bu hükümetin ayıbıdır. Sadece Trabzon’da değil tüm ülkede ulaşımla hava atan AK parti hükümeti demiryolu ulaşımında sınıfta kalmıştır. Biz milliyetçi hareket partisi olarak Trabzon’a demiryolunu getirmek birinci önceliğimiz olacaktır. Böylece ulaşım ve taşımacılıktaki iş alanları arttırılmış olacak Trabzon limanının da faaliyetleri artmış olacak.

HALK NE DİYOR?

Halk Diyor ki: ak parti hükümeti ekonomi iyi gidiyor ama bizim cebimizde beş kuruş yok bu nasıl ekonomi… Kredi kartlarımızı ödeyemiyoruz ay sonu bir türlü gelmiyor perişanız diyor. Asgari ücretli emekli esnaf, dar gelirli, işçi, memur, gaziler kan ağlıyor. Hele işsiz gençlere iktidar hükümetinden hiç bahsetmeyin. Halk yorgun ve mutsuz iktidardan beklentisini alamayan vatandaş ak parti hükümeti tarafından kandırılmış olmanın öfkesini yaşıyor.

AKP’ye oy verenlerin çoğunluğu da ülkenin yönetiminden memnun değildir. Halk bir çıkış yolu aramakta ve bu umududa MHP’de görmektedir. Milletimizin beklentisinin farkında olarak Trabzon yerelinde ve ülke genelinde milliyetçi hareket partisi beklentilere cevap verecek politikaları üreteceğiz. Gençlerimize iş, halkımıza umut, evlerine aş, ülkemize huzurun adresi olarak milliyetçi hareket partisini gördüklerini söylüyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Dolmabahçe sarayında açıklanan 10 maddelik ihanet metninde demokratik siyasetin tanımı ve içeriğinden bahsedilmektedir. Bu apaçık bir şekilde PKK’nın silahlı ve silahsız militanlarının siyaset yapabilmesine dönük bir tuzaktır. Ülke bütünlüğünü bozacak bir projenin yanında olamayacağımızı kamuoyuna zaten bildirmiştik.

Çözüm süreci çözülme sürecine doğru gidiyor. Bu süreç millî birlik ve beraberliğimize vurulan bir hançerdir. Akan kan duracak denilerek milletimizin saf duyguları sömürülmektedir. Neticesi bölünme olacak olan bir projeye nasıl onay verelim? Bugün doğu güneydoğuda PKK mahkeme kurmuş yargılama yapmakta, sokaklarda güvenlik PKK militanlarına devredilmekte. Savcıya kimlik sorgulaması yapan, korucuları tek tek infaz eden, alanın tamamen öz savunma gücü adı altında PKK’ya devredildiği bir durumda çözümden nasıl bahsedeceğiz? Anayasa değişikliği yapılarak Türk milli kimliğini anayasadan çıkarmak çözümse hiç kimse kusura bakmasın biz bu oyunda yokuz. BOP adı altında uluslararası güçlerin bize dayattığı bir projeden hiçbir surette bize hayır geleceğine inanmıyoruz.

TRABZON’DA TARIM VE HAYVANCILIK NE DURUMDADIR?

Hükümetin açıkladığı tarımsal destekler büyük üreticinin lehine örneğin, besi hayvancılığı yapacak bir üreticinin en az 10 baş hayvanı olması gerekiyor ki devletin verdiği sıfır faizli kredi imkânından faydalanabilsin. Eğer 10 baş ve üzeri hayvanı yoksa devletin verdiği faiz indirimi %50 peki burada sormak istiyorum. Devlet küçük üreticiyi mi daha fazla desteklemeli? Yoksa büyük üreticiyi mi?

Küçük üreticiler her geçen gün tarımsal faaliyet yapmaktan vazgeçiyor, şehirlere akın ediyor. Üreten değil artık tüketen bir toplumuz. Üreten değil fabrika kazanıyor. İlimiz genelinde hayvancılığın geldiği durum içler acısı. Hayvancılık bakımından ilimizin önde gelen Tonya, Vakfıkebir ve Düzköy ilçelerinde süt üretimi yapan çiftçilerimiz hayvanlarından elde ettikleri sütleri fabrikalara 1TL-1.25TL gibi çok düşük fiyatlardan satmak zorunda kalıyorlar. Bu fabrikalar zaten ucuza aldıkları sütlerin karşılığında üreticilere kalitesiz hayvan yemlerini fahiş fiyatlara satıyorlar. Üretici ne yapsın? Yemi almazsa sütünü satacak yer bulamıyor mecburen alıyor. Âmâ bu üreticilerin çoğu bundan dolayı fabrikadan alacaklı değil fabrikaya borçlu oluyor.

Trabzon’da lisanslı mezbaha yok. Kesim yaptıracaklar et desteğinden yararlanmak için en yakın lisanslı mezbaha olan Akçaabat’a hayvanlarını getirerek kesim yaptırmak zorunda kalıyor. Alacakları Kg. Başına 1,5TL et desteğini bu sefer hayvanlarını nakletmek için nakliyeciye ödemek zorunda kalıyor.

Trabzon’un acilen modern bir mezbahaneye ihtiyacı vardır.

SONUÇ

Saygıdeğer Trabzonlular 7 Haziran seçimleri Trabzon’u ve ülkemizi kaderini belirleyecektir. Tüm insanlarımızın psikolojik baskı altına alındığı bu iktidardan kurtulma zamanıdır. Bir olalım birlik olalım diri olalım korkmayalım cesur olalım çocuklarımızın geleceğini karartmayalım 7 Haziran bizim için bir fırsattır. Çocuklarımızın geleceği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, Türk bayrağımızı Türkiye coğrafyasında dalgalandırmak tehdit ve korku iktidarından kortulmak için ak partiye bitti diyoruz…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset