"Sen kimin cariyesisin?"

 TBMM Genel Kurulu'nda, Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı'nın 15 maddesi kabul edildi. Muhalefet, tasarının 1. bölümünde yer alan maddeler üzerinde değişiklik önergeleri verdi. Ancak bu önergeler kabul edilmedi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, p

"Sen kimin cariyesisin?"

 

TBMM Genel Kurulu'nda, Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı'nın 15 maddesi kabul edildi.
 
Muhalefet, tasarının 1. bölümünde yer alan maddeler üzerinde değişiklik önergeleri verdi. Ancak bu önergeler kabul edilmedi.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, partisinin önergesi üzerinde konuşan CHP Adana Milletvekili Turgay Develi'nin, "AK Parti, küresel sermayenin siyaseten cariyesidir" sözlerine itiraz etti.
 
Develi'nin "Küresel sermayenin cariyesi" sözüyle terbiye sınırlarını aştığını belirten Elitaş, "Sen kimin cariyesisin?" diye sordu.
 
Elitaş, CHP'li Develi'nin ayağa kalkarak itiraz etmesi üzerine, "Otur yerine" dedi.
 
Her türlü eleştiriyi hazmedeceklerini ancak hakareti kabul edemeyeceklerini ifade eden Elitaş, "Gecenin bu saatinde konuşmalarımıza dikkat edelim. Kimseyi tahrik etmenin bir anlamı yoktur. Cariye ne demektir? Cariye, erkeğe hizmet eden kadın demektir. 11 yıldır bu millete hizmet ediyoruz, bu millete hizmet etmek için gayret gösteriyoruz. Bizim icraatlarımız ortada. Siz iftiradan başka bir şey bilmiyorsunuz, bilmediğiniz için, bu millet 2023'te de 2053'te de 2071'de de AK Parti'yi iktidara getirecektir" diye konuştu.
 
Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, eleştiri yapılırken maksadı aşan kelimeler kullanılabileceğini belirterek, "Ama Sayın Develi'nin yaptığı siyasi bir eleştiridir, hakaret yoktur. O kelime Sayın Elitaş'ın anladığı anlamda farklı da yorumlanabilir ama Sayın Develi o anlamda söylememiştir" dedi.
 
Hamzaçebi, "Cari açık sizin hükümetinizin uluslararası sermayeye verdiği rüşvettir. Buna itirazınız var mı? Olamaz. Çünkü bu cümleyi sizin genel başkan yardımcınız söyledi. Siz, genel başkan yardımcınızın ifadesine göre uluslararası sermayeye rüşvet vererek ayakta kalıyorsunuz" ifadelerini kullandı.
 
TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, tasarının 15. maddesinin kabul edilmesinin ardından birleşime ara verdi.
 
Sağlam, aranın ardından komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine, birleşimi, saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler