Sema Ramazanoğlu'ndan açıklama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yetiştirme yurdundaki çocukların 21 yaşına kadar yurtlarda kalma isteğiyle ilgili, "Bundan önceki yasal düzenlemede bir reşit durumu vardı ama o yasal düzenlemeyi düzelteceğiz. Şuan dışarıda kalan yok" d

Sema Ramazanoğlu'ndan açıklama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yetiştirme yurdundaki çocukların 21 yaşına kadar yurtlarda kalma isteğiyle ilgili, "Bundan önceki yasal düzenlemede bir reşit durumu vardı ama o yasal düzenlemeyi düzelteceğiz. Şuan dışarıda kalan yok" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Esenler'de "Dede Torun Yaşam Yaşam Merkezi"nin açılışına katıldı. Bakan Ramazanoğlu, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yetiştirme yurdunda kalan gençlerin 21 yaşına kadar yurtlarda kalmak istediklerinin ve bunun için imza kampanyası düzenlediklerinin sorulması üzerine Bakan Ramazanoğlu şunları söyledi:

"O konuda reşit bir uygulamamız yok. Öncelikle insani ihtiyaçlara bakıyoruz. Çocuklarımız 18 yaşını doldurmuş olmalarına rağmen eğer üniversiteye devam ediyorlarsa onları yine bizim himayemizde bir yurda yerleştiriyoruz. Tatillerinde koruyucu aile veya bizim kendi kurumlarımızda yine himaye etmeye devam ediyoruz. Eğer çalışıyorlarsa biz ayrı evde oturmak istiyoruz diyorlar. Bazen bir kaç kardeş oluyorlar. Onların ev tutmalarına, hayatını idame etmelerine, hayatlarını kurmalarına yardımcı oluyoruz."

"HAYATLARINI KURMADA ONLARA YARDIMCI OLUYORUZ"

Herhangi bir uygulamanın söz konusu olmadığını ifade eden Bakan Ramazanoğlu, "Eğer hiçbir imkan yoksa, mesela üniversite sınavlarına hazırlanıyor ama 18 yaşını doldurmuş, yine bizim kurumlarımızda kalıyor. Hem Sevgi evlerimizde kalan çocuklarımız var, hem kendi kurumlarımızda kalanlar var. Bundan önceki yasal düzenlemede bir reşit şeyi vardı ama o yasal düzenlemede düzelteceğiz. Şuan dışarıda kalan yok" şeklinde konuştu.

Okumayan çocuklara öncelik verdiklerini ifade eden Ramazanoğlu, "Onların da önceliği var. İstihdamda, iş bulmada, hayatlarını kurmada onlara yardımcı oluyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler