"Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayız"

 Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının bir bölümünde 'Çözüm Süreci'ne değinen Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'yi, süreci provoke etmekle suçlayarak, "Bundan sonra da sorumluluk üstlenmez

"Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayız"

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının bir bölümünde 'Çözüm Süreci'ne değinen Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'yi, süreci provoke etmekle suçlayarak, "Bundan sonra da sorumluluk üstlenmezlerse akan kan onların eline, yüzüne bulaşır" dedi.

Doğrudan vatandaşa seslenerek, "Müsterih olun. Biz şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak, milletimizin başını öne eğecek, mahçup edecek hiçbir girişimin içinde olmadık ve olmayız" şeklinde konuşan Erdoğan, 'Çözüm Süreci'nde medyadan da yeterli kadar destek alamadıklarını, destek beklediklerini söyledi.

İŞTE BAŞBAKAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

ERBAKAN'I UNUTMADI

Hocalı katliamında hayatını kaybeden Azeri kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Necmettin Erbakan'ın vefatının ikinci senesinde mehrum hocamızı da rahmetle anıyor, mekanı cennet olsun diyorum.

Dün Merkel'le Ankara'da görüşmelerimiz oldu. Gündemdeki konuları ele aldık, Türkiye'nin AB üyeliği, vize, terörle mücadele konularını, Suriye, Irak gibi konuları ele aldık, konuştuk.

 

Haftasonu İstanbul'da iki önemli açılış yaptık. Barboros Hayrettin Paşa gemisini İstanbul'da devereye soktuk. Bu gemimiz inşallah Türkiye'nin yeni enerji kaynaklarını keşfedecek.

 

"İNSANIMIZI ÇARPIK YAPILARA MAHKUM ETMEK İSTİYORLAR"

Hükümet olarak attığımız her adıma karşı çıkanlar olacak. Başta İstanbul olmak üzere Kentsel Dönüşüm Projelerimize karşı çıkıyorlar. Başta CHP olmak üzere, 'Evime dokunma' kampanyaları adı altında, yaptıklarımıza karşı çıkıyorlar. Gerek CHP gerekse de yanındaki sol örgütler bu sağlıksız yerleşimlerin ortadan kalkmasını hazmedemiyorlar.

Bunlar insanımızı çarpık yapılara mahkum etmek istiyorlar. Vatandaşım dedikodulara asla kulak asmasın, asla bu tahriklere kulak asmasın. Allah'ın izniyle hiç kimseyi mağdur etmeden, hiç kimsenin hakkını zayi etmeden Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz.

'MİLLİYETÇİLİK' POLEMİĞİ

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde toplu açılış töreninde kullandığım bazı ifadeler, CHP ve MHP tarafından 2 hafta boyunca istismar edilmek istendi. Benim kullandığım ifadeler aynen şu şekilde, 'Bu süreçte kimse bizim karşımıza Türklükle de Kürtlükle de çıkmasın.

Biz her türlü milliyetçiliği ayakalarımızın altına almışız' CHP Genel Başkanı çıktı 'bu sözleri Rize'de söyleyemezsin' dedi. Biz konuştuğumuz yere göre dil kullanan bir siyasi parti hiçbir zaman olmadık. CHP Genel Başkanı farklı yerlerde farklı şeyler söyleyen birini arıyorsa gitsin önce aynaya baksın. Sabah farklı akşam farklı konuşan birilerini arıyorsa gitsin önce aynaya baksın.

'CHP Genel Başkanlığı'na kesinlikle aday olmayacağım' dedi, gitti ertesi gün aday oldu. O günden beri sabah söğlediğini öğlen, öğlen söylediğini akşam kendisi yalanlıyor. Bir kere şunu burada açık açık söylemem lazım... Ankara'da, İzmir'de salladığı bayrağımızı gidip Hakkari'de sallayamayan, buna yüreği yetmeyen biri bize hiçbir şey söyleyemez.

"RİZE'DE DE SÖYLEYECEĞİM"

Doğuda ayrı batıda ayrı konuşmak CHP'ye özgüdür. AK Parti bugün %50 oy alıyorsa, her yerde aynı konuştuğu, aynı dili kullandığı içindir. AK Parti'nin kullandığı dil 76 milyonun dili, milletin dilidir. Bir başka vekil meclis kürsüsünde ırkçılık yapıyor. Eğer cesareti varsa o İzmir milletvekilini de yanına alsın gitsin o düşüncelerini kendi memeletinde, Tunceli'de söyletsin.

Biz Mardin'de söylediğimizi İstanbul'da, Ankara'da söyledik. Yakında Rize'ye gideceğim, iyi takip etsin orada da söyleyeceğim. Biz İzmir'de mitingi nasıl ay yıldızlı bayrakla yapıyorsak, gider Mardin'de de aynı şekilde yaparız. Buyur sen git İzmir'de yaptığını kendi memelektin Tunceli'de yap. Yap da görelim.

Milliyetçilik ve Ulusalcılık aynı şeydir diyor. Biri eski dilde biri yeni dildeymiş. Hey sevsinler seni... Siyasi hayatta en çok kullandığımız kavram millet kavramıdır. Biz millet kavramıyla hiçbir zaman bir milliyeti, bir bölgeyi, bir kabileyi kastetmedik.

Ben buradan MHP'nin, BDP'nin peşine takılmış seçmen kardeşlerime, CHP'lilere sesleniyorum. Rabbim sizi boylar halinde, kabililer halinde yarattı. Allah katında şu ırk şu ırka üstündür denmiyor. Hepiniz çamurdansınız, birsiniz, tanışasınız diye sizi farklı yarattık diyor. Aynı şekilde Peygamberimiz veda hutbesinde Arap'ın Acem'e, Acem'in de Arap'a üstünlüğü yoktur diyor.

ATATÜRK'TEN ÖRNEK VERDİ

1 Mayıs 1920'de Gazi Mustafa Kemal Meclis kürsüsünde aynen şu ifadeleri kullanıyor, birilerine ithaf olunur... Demek ki o da çok bunalmış ki; bizim gibi 'Efendiler meselenin bir daha tekerrür etmemesi kaydiyle bir iki noktayı arz etmek isterim, Meclis-i Aliyemiz'i temsil eden zevat yalnız Türk değildir, yalnız Kürt değildir, yalnız Laz değildir. Hepsinden ibaret ortak olan İslamdır' diyor.

Ziya Gökalp, Necip Fazıl, Mehmet Akif hengisine baksanız millet kavramının onlar tarafından böyle kucaklandığını görürsünüz. Millet olarak çok büyük bir imtihandan geçtiğimiz Çanakkale bizim nasıl bir millet olduğumuzu bize anlatan derslerdir. Bizler 'milliyetçilik ayaklarımızın altında' derken, aşağılamaya dayalı kafatasçı milliyetçiliği kastediyoruz.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Şu terör meselesiyle ilgili MHP hakaret etmek dışında, vurmak kırmak dışında tek bir cümle kurmadı, tek bir öneri getirmedi. Terör meselesinde CHP istismardan başka hiçbir şey ortaya koyamadı. Biz bu ülkede CHP'ye, MHP'ye rağmen kardeşliği tesis edeceğiz. Biz söyleye söyleye, Sivas'ın ötesine gitmeye başladılar. Biz gideriz ama hep. Her zaman söylediğimiz gibi uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. MHP ve CHP, hiçbir zaman sorumluluk üstlenmediler.

Bundan sonra da sorumluluk üstlenmezlerse akan kan onların eline, yüzüne bulaşır. Onlar şehit cenazesi gelsin de istismar edelim diye ellerini ovuştururken, biz bu işi nasıl bitiririz diye uğraşacağız. Çözüm sürecinde BDP'li vekillerin İmralı'ya gitmeleri konusunda Adalet Bakanlığımız izin veriyorsa, bunun tek nedeni işte bu çözüm yolunda nasıl adım atılır diyedir.

"GEREKİRSE BALDIRANN ZEHİRİ İÇERİZ"

Kayseri'de de söyledim. Baldıran zehiri içmek gerekirse bu iş için, biz o zehiri de içeriz. Yeter ki bu ülkeye huzur gelsin. Şunu özellikle ifade etmek isterim; aziz milletimden rica ediyorum... Bir defa biz milletimize güveniyoruz, milletimiz de bize güvensin. Biz AK Parti olarak etnik bir yapıya, ayrımcılığa müsaade etmeyecek tek partiyiz.

"ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATMAYIZ, MİLLETİMİZİN BAŞINI ÖNE EĞMEYİZ"

Biz milletimizi tamamıyla kucaklıyoruz. Milliyet kavramı üzerinden istismar yapan bu partilere fırsat vermeyin. Türk de Kürt de Laz da Çerkez de Gürcü de benim kardeşimdir. Çünkü biz yaradılını yaradandan ötürü seviyoruz. Sizin hassas değerlerinizi istismar eden bu çıkarcıların istismarlarına asla prim vermeyin. Bunların tezgahına asla gelmeyin.

Müsterih olun. Biz şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak, milletimizin başını öne eğecek, mahçup edecek hiçbir girişimin içinde olmadık ve olmayız. Medyadan, sanatçılardan bu ülkenin aydınlarından yeterli desteği alamadık ama almayı bekliyoruz, umarım alırız bu desteği. Ama biz milletimizin bizimle birlikte olduğunu biliyoruz. Milletimizin hayır duasını biliyoruz. Milletin bize nasıl dua ettiğini hissediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset