Şehit annesi BDP'ye dava açıyor

Şehit annesi oğlunun katili olduğu ortaya çıkan teroristlerle kucaklaşan BDP milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulundu.Oğlu iki ay önce Hakkâri'de şehit düşen piyade er Umut Bulut'un annesi, oğlunun katili olduğu ortaya çıkan teroristlerle kucaklaş

Şehit annesi BDP'ye dava açıyor

Şehit annesi oğlunun katili olduğu ortaya çıkan teroristlerle kucaklaşan BDP milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Oğlu iki ay önce Hakkâri'de şehit düşen piyade er Umut Bulut'un annesi, oğlunun katili olduğu ortaya çıkan teroristlerle kucaklaşan BDP milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hakkâri'de 2 ay önce şehit edilen piyade er Umut Bulut'un gözüyaşlı annesi, oğlunun katili olduğu ortaya çıkan teröristlerle kucaklaşan BDP'li milletvekilleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Gülbahar Çayıroğlu, "Süt kuzusu oğlumu, sırtında poz verdiği silahla şehit etti. Benim ödediğim vergiyle maaş alan biri, oğlumu öldürenlerle kucaklaşamaz. Ben oğlumun hakkını istiyorum" diye isyan etti.

BDP Eş Başkanı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, Van Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP'li grubun, iki hafta önce Şemdinli ilçesindeki Güzelkaya mezrasında, biri kadın 4 PKK'lıyla kucaklaşması büyük infial yaratmıştı.

Medyada yer alan görüntülerin ardından, "kucaklaşanlar"ın, 18 Haziran'da Şemdinli'deki Yeşiltaş Karakolu'na saldırarak 8 askeri şehit eden "Ciğer-Brindar", "Sorej" ve "Erdal" kod adlı teröristler olduğu ortaya çıkmıştı.

O karakolda şehit olan askerlerden er Umut Bulut'un Samsun'daki ailesi, kucaklaşma görüntülerine isyan etti. Şehit annesi Gülbahar Çayıroğlu, "Bu nasıl bir hainliktir? Görüntüler ciğerlerimi yaktı. Benim oğlum şimdi ne uğruna şehit oldu? Mezarında rahat değil. Bunun sorumlusu kimse hesabını versin. Benim ödediğim vergiyle maaş alan biri, daha sonra benim oğlumu öldürenlerle kucaklaşamaz. Bu insanlık değildir. Artık aklımı yitirme noktasına geldim. Daha dayanacak gücüm kalmadı" dedi.

'O SİLAHLA OĞLUMU ŞEHİT ETTİ'

Oğlunu ve 7 vatan evladını şehit edenlerin ellerini kollarını sallayarak yol kestiğini ifade eden anne Çayıroğlu, "Dünyam başıma yıkıldı. Milletvekilleriyle sarmaş dolaş olmuşlar. O boynuna sarıldığı terörist, 2 ay önce sırtında taşıdığı o silahla benim süt kuzusu oğlumu şehit etti. Şimdi kameralar karşında sırtındaki silahla şov yapıyor. Yazıklar olsun. Bu nasıl bir adalettir. Bu insanlar şimdi gelip milletin meclisine girecek. Şehit oğlumun geride bıraktığı 11 aylık torunum, her gece "baba" diye uyanıyor. Buna hangi yürek dayanır? Ben 20 yaşında fidan gibi oğlumun acısını yaşarken, onu şehit eden katiller gülüyorlar.

Orada teröristlerle kucaklaşan milletvekilleri ve BDP'liler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

'YENİ EVİMİZDE OĞLUM DAHA GÜVENDE'

Şehit piyade er Umut Bulut'un ailesi, Samsun'da 3 Temmuz'daki sel felaketinde ölümden dönmüş, anne Özlem Bulut beşiğinde uyuyan oğlunu son anda kurtarmıştı. Bu olayın ardından aileye verilen sözler yerine getirildi. Valilik kanalıyla aileye şehir merkezinde bir ev verildi. Evin tapusu, Umut bebeğin üzerine yapıldı. Özlem Bulut, "Oğlum şimdi daha güvende" diye konuştu.

BABASININ ADININ DA VERİLMESİ İÇİN BAŞVURU YAPTI

22 yaşındaki er Umut'u kaybeden ailenin yeni "Umut'u", 11 aylık Selçuk Yağız oldu. Özlem Bulut teröre kurban verdiği eşinin adını oğlunda yaşatmak için harekete geçti. Mahkemeye başvuran genç kadın, "Oğlumun adının Selçuk Yağız Umut Bulut olması için müracaat ettim, yakında sonuçlanacak. Eşimin şehit haberini ilk aldığımda, oğluma Umut diye seslendim. Çünkü benim Umut'um o olacaktı artık. Şimdi gerçekten Umut'um oldu." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset