'Seçmen kaydınızı da sıfırlayabilirler'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Merkez Yönetim Kurulu toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerle ilgili seçmeni uyaran Haluk Koç, "Lütfen seçmen kayıtlarınızı kontrol edin. Sabı

'Seçmen kaydınızı da sıfırlayabilirler'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Merkez Yönetim Kurulu toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerle ilgili seçmeni uyaran Haluk Koç, "Lütfen seçmen kayıtlarınızı kontrol edin. Sabıkalı bir iktidarla karşı karşıyayız. Paraları sıfırladılar. Ülkenin itibarını sıfırladılar ve bu gidişle ekonomiyi de sıfırlayacaklar. Seçmen kaydınızı da sıfırlayabilirler" diye konuştu.

"O HESAP SORULMADAN TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ KURUMSALLAŞAMAZ"

Haluk Koç, "Anayasa'daki yetkilerini her gün ihlal eden, siyasi parti lideri gibi her konuda yorum yapan, sorumsuz kişi, her gün aynı saçmalamalarla toplumun karşısında duran bir kişi. 'Devlet aynen bir anonim şirket olarak yönetilmeli' diyor. Askerdeyken kantin işletmeciliğinden sorumlu bir de askerden sonra bir sucuk işletmesinin muhasebesine bakmış bütün müktesebatı bu. Devlet anonim şirketse ordusu hangi tanıma giriyor. Kapıdaki güvenlik görevlisi mi? Başbakanı'nın işi ne burda. Bir şirketse genel müdürlük mü görevi? Muhalefet ne rakip şirket mi? Farkında olmadan dilinin altından baklayı çıkarıyor. Verin ülkeyi bana aynı paraları sıfırladığım gibi ülkenin bütün kaynaklarını sıfırlayayım diyor. Ne yasa ne anayasa tanıyorsunuz, koparttınız zincirlerinizi dümdüz gidiyorsunuz.

O hesap sorulacak. O hesap sorulmadan Türkiye'de demokrasi kurumsallaşamaz. İşsizlik yeni açıklandı rakamlar anonim şirket olsa çoktan iflas etmişti" dedi.

'Kozmik Oda' tartışmaları ile ilgili olarak Haluk Koç, "Senin yüzünün rengi niye bu kadar karardı Arınç? Saçma sapan suikast iddiasının davaya dönüşmesi sonucunda mahkeme takipsizlik kararı verdi. Peşinden devletin en gizli bilgilerinin yer aldığı kozmik odalar basıldı. Hani evinizin etrafında kroki ile dolaşan subaylar vardı. Hani polis onları yakalayınca krokiyi yutuvermişlerdi. Bu hikaye ne oldu ? Çıt yok. Koca bir yalan koca bir balon patladı. Ama arada olanlar oldu. İnsanlar suçlandı, kurumlar suçlandı. Kendileri mağduriyet üzerinden kahramanlık mertebesine ulaşmaya çalıştı. Sen bu mahkeme kararına itiraz etmeyi düşünüyor musun Arınç?Etsen ne var elinde iki damla gözyaşından başka. Alenen sizi suçluyorum. Bu ülkenin başına gelen en kandırılmaya açık Başbakan Yardımcısı olmaya adaysınız. Sizin üzerinizden bin yıllık Türk ordusuna operasyon yapılıyor ve buna alet oluyorsunuz. Bu kadar safsanız o zaman bu ülkeyi yönetmeye neden talip oluyorsunuz? Ya da sen bizzat bu kumpasın başındasın. Bal gibi o zamanki müttefiklerinizle kumpası beraber çevirdiniz. Şimdi safı oynama bana. Yüzüne bakınca senden saf olmayacağı belli. Cin gibisin maşallah" diye konuştu.

"ERDOĞAN DÜN İTİBARIYLA ZATEN OLMAYAN ÇÖZÜM SÜRECİNİ TAMAMIYLA ÇÖPE ATMIŞTIR"

Haluk Koç, "Bir diğer konu sorumsuz Cumhurbaşkanı'nın binbir surat politikasına devam etmesi. Perdenin arkasında başka önünde başka. Dün Balıkesir'de 'Kürt sorunu yoktur ya' eki bana ait değil. Bu sözler gerçekte Tayyip Erdoğan'ın samimi sözleridir. Bu zihninin en açık olduğu alanın dışa vurumudur. Erdoğan'ın Kürt yurttaşlarımızı biz ve onlar diye ayırması başlı başına ayrımcı bir söylemdir. Devlet yaptıklarını vatandaşının başına kakar mı? Dünkü konuşmasında bütün bunlar var. Dünyanın hiç bir yerinde devlet yaptığı hizmetleri vatandaşına kakalamaz. O hizmetleri kendi cebinden mi yaptın? 'Ne Kürt sorunu ya' Peki çözüm süreci ne? Öyle bir sorun yoksa çözüm süreci de yok. Erdoğan'ın önüne anketler geliyor. Seçim süreci için farklı bir maske takıyor. Binbir surat politikasına aklı sıra devam ediyor. Erdoğan dün itibarıyla zaten olmayan çözüm sürecini tamamıyla çöpe atmıştır" dedi.

"SEÇMEN KAYDINIZI DA SIFIRLAYABİLİRLER"

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerle ilgili seçmeni uyaran Haluk Koç, "Lütfen seçmen kayıtlarınızı kontrol edin. Sabıkalı bir iktidarla karşı karşıyayız. Paraları sıfırladılar. Ülkenin itibarını sıfırladılar ve bu gidişle ekonomiyi de sıfırlayacaklar. Seçmen kaydınızı da sıfırlayabilirler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler