Seçime 12 gün kala son anket

ORC Araştırma Şirketi, 10 Ağustos 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için anket yaptı. Bu ankete göre, Türkiye halkının ilk kez oy kullanacağı Cumhurbaşkanı seçimlerinde, en çok oy vermeyi düşündüğü isim yüzde 54,3 oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğ

Seçime 12 gün kala son anket
ORC Araştırma Şirketi, 10 Ağustos 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için anket yaptı. Bu ankete göre, Türkiye halkının ilk kez oy kullanacağı Cumhurbaşkanı seçimlerinde, en çok oy vermeyi düşündüğü isim yüzde 54,3 oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğan oldu.
 
ORC'ye göre Erdoğan 54.3
 
Cumhurbaşkanı seçimleri için araştırma şirketleri anketler yapmaya başladı.
 
ORC Araştırma Şirketi'nin yaptığı anket sonuçlarına göre, halk yüzde 54,3 ile Cumhurbaşkanlığı için "Erdoğan"ı işaret ediyor.
 
İhsanoğlu ve Demirtaş'ın oranları
 
ORC Araştırma Şirketi'nin yaptığı anketin sonuçlarına göre Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38,0, Selahattin Demirtaş ise yüzde 7,7 oy oranında kaldı.
 
Anket 23 - 27 Temmuz tarihleri arasında yapıldı
 
ORC, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili anketi, 23-27 Temmuz tarihleri arasında 34 ilde 3100 kişiyle, yüz yüze anket tekniğiyle gerçekleştirdi.
 
Ankette seçmenlere, "10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy vermeyi düşündüğünüz aday hangisidir?" sorusu yöneltildi. Seçmenlerin yüzde 54,3'ü Başbakan Erdoğan yanıtını verirken, yüzde 38'i ise Ekmeleddin İhsanoğlu dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler